Ambasador Nemačke posetio Spomen park Kragujevački oktobar - iKragujevac


Vesti

Stravični su zločini koje su počinili nemački vojnici nad nevinim civilima, među kojima je bilo mnogo dece. Izuzetno je važno da se danas i ubuduće očuva sećanje na ove strašne događaje, da se detaljno dokumentuju i da se javnost s tim sveobuhvatno upozna. Spomen park Kragujevački oktobar to čini na impresivan i dostojanstven način, zapisao je u Knjigu utisaka, njegova ekselencija ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib, prilikom današnje posete Spomen muzeju 21. oktobar u Kragujevcu.

Za zločine koje su počinili nemački vojnici u Kragujevcu 1941. godine znao sam i ranije ali sam danas imao priliku da se o tome i detaljno informišem jer važno je da se podsećamo na te stravične događaje, što u skladu sa njima, Muzej 21. oktobar čini na dostojanstven način, kazao je ambasador Šib.

Imajući u vidu da muzej ima problem sa prokišnjavanjem, pokrenut je projekat na osnovu koga će biti realizovani radovi na popravci krova. Kao doprinos daljem radu muzeja očekujemo i učinićemo sve da do 21. oktobra sledeće godine, krov bude saniran, poručio je ambasador Šib.

Ambasador Nemačke Tomas Šib, prilikom svoje posete Spomen-parku Kragujevački oktobar, položio je i venac kraj humke streljanim đacima i profesorima u Šumaricama. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu