Obeležen Dan opštine Knić- premijerno izvedena himna Knića - iKragujevac


Vesti

Kniću je održana svečana sednica Skupštine kojom je obeležen Dan opštine. Proslavi su, pored odbornika, članova Veća i meštana prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava iz Šumadije i Srbije, Srpske pravoslavne crkve, Vojske, Policije, privrednici i drugi gosti.

U Kniću je obeležen Dan opštine, 26. novembar. "Od aprila ove godine, novo opštinsko rukovodstvo radi domaćinski kako bi svi u Kniću živeli bolje", istakao je Miroslav Nikolić, predsednik Opštine Knić.

Asfalitirano je četrdeset kilometara puteva, više od 35 miliona dinara uloženo je u poljoprivredu, adaptirana je ambulanta, škole, domovi kulture, istakao je Nikolić:

"Realizuju se projekti podrške ženama, mladim bračnim parovima, i drugi podsticaji u oblasti demografske politike. Zahvaljujući tome u Kniću su ove godine rođene 73 bebe. U narednoj godini očekuje se saradnja u oblasti privrede i sportskog i rekreativnog turizma sa kineskim partnerima."

Na svečanoj sednici Skupštine, povodom Dana opštine, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima uručene su nagrade i priznanja.

Učenici Muzičke škole "Doktor Miloje Milojević" iz Knića premijerno su izveli himnu opštine Knić za koju je tekst napisao Marko Marković iz Ljuljaka, dok je muziku komponovala Ana Zorić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu