Ambasador EU Sem Fabrici u poseti Kragujevcu - iKragujevac


Vesti


Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici će 14. novembra 2018. godine u Kragujevcu u 12:30 u Hotelu Kragujevac, uručiti odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave.

Uz finansijsku podršku Evropske unije od preko pet miliona evra ove lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije, kao i projekte poslovne infrastrukture, što će doprineti stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja odnosno jačanju konkurentnosti na lokalnom nivou.

Tokom boravka u Kragujevcu, šef Delegacije EU, Sem Fabrici će se sastati sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem i obići će zgradu Legata akademika Nikole Koke Jankovića čija izgradnja je finansirana sredstvima grada Kragujevca i Evropske investicione banke.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu