DEŠAVANJA U KRAGUJEVCU: Evo šta nas očekuje u utorak - iKragujevac


Vesti

Najava događaja za utorak, 13. novembar 2018:

8,00 sati – JKP Šumadija Kragujevac, pogon Niskogranje / Industrijska ulica 12 / - zimska smotra mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva JKP Šumadija Kragujevac koji će po planu Zimske službe biti angažovani na održavanju i čišćenju gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva.

10,00 sati – Dom zdravlja Kragujevac /Kralja Milutina 1/ - U prisustvu Ivice Momčilovića zamenika gradonačelnika i Gordane Damnjanović člana Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ministarka prof. dr Slavica Đukić – Dejanović uručiće direktoru Doma zdravlja Kragujevac dr Vasiliju Antiću ključeve tri vozila za potrebe polivalentne patronaže. Grad Kragujevac dobio je iz republičke kase 30 miliona dinara, za nabavku novih vozila u Domu zdravlja, opremanje kuhinja u vrtićima Bambi i Kolibri, rekonstrukciju odmarališta na Kopaoniku i realizaciju škole sporta Talenat nema cenu – fudbalski treninzi za decu obolelu od dijabetesa.
10,45 sati – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra /Borivoja Petrovića 13 / - fudbalski trening Talenat nema cenu.
U okviru realizacije mera populacione politike prof. dr Slavica Đukić – Dejanović ministarka bez protfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku posetiće i Aranđelovac.

11,00 sati – sala 105 Gradske uprave – obuka predstavnika jedinica lokalnih samouprava za popunjavanje obrazaca i dostavljanje podataka za Katastar kontaminiranih lokacija, na kojoj će biti predstavljene nove zakonske regulative o zemljištu i način dostavljanja podataka o zagađenim, ugroženim i degradiranim zemljištima. Pored Zorana Prokića člana Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine prisutnima će se obratiti predstavnici Programa UN za životnu sredinu, Agencije za zaštitu životne sredine i Stalne konferencije gradova i opština.

11,30 sati – Srednja stručna škola – u okviru “Karavana za klimu“ koji u Kragujevcu organizuju Francuski institut u Srbiji i Srednja stručna škola biće otvorena izložba “Život smeća“ koja kroz umetničke fotografije i pedagoški pristup nudi odgovor na pitanje kako smeće koje ljudi proizvode svojim aktivnostima deluje na životnu sredinu.
12,30 sati – Srednja stručna škola – Debata: Kako smanjiti otpad, ponovo ga upotrebiti i reciklirati: začarani krug upravljanja otpadom za čistiju životnu sredinu. Pored Jasmine Predojević – Simović pomoćnika gradonačelnika, govore Marko Milačić direktor SUEZ u Srbiji, Mod Keler zadužen za otpad – jedinica čistoće u okviru Odeljenja životne sredine Sirena, Dragan Marinković iz Odeljenja za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu