Javno stambeno preduzeće u Kragujevcu dostiglo planirani nivo poslovanja - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednici održanoj 9. novembra razmataralo je i dalo saglasnost na Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja Javnog stambenog preduzeća Kragujevac za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine.

Poslovni prihodi ostvareni su u visini od 111 442 dinara, dok rashodi iznose 111 866 dinara. Na dan 31. decembra 2017. godine JSP je imalo 96 zaposlenih, a 30. septembra ove godine taj broj je sveden na 66.

Preduzeće je dostiglo planirani nivo poslovanja, ali mora da redukuje fiksne troškove i novom reorganizacijom poslova omogući povećanje prihoda od osnovne vrste delatnosti kao i uvođenjem novih korisnika u Sistem objedinjene naplate.

Gradsko veće dalo je saglasnost na prvu izmenu Programa poslovanja sportskih privrednih društava Fudbalski klub Radnički 1923, Odbojkaški klub Radnički, Rukometni klub Radnički 1964 i Kragujevački vateropolo klub Radnički.

U skladu sa odlukom o davanju na korišćenje po beneficiranoj zakupnini poslovnih prostorija neprofitabilnim udruženjima građana članovi Gradskog veća su to pravo odobrili, pored ostalih, bokserskim klubovima BK - KG i Lukač, Klubu akcijaša i volontera Kragujevac i Društvu srpsko - palestinskog prijateljstva, Udruženju osoba sa mentalnim smetnjama Luna, Udruženju građana Karijine Zora i Udruženju boraca Šumadije

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu