''Knjiga solidarnosti'' - Prikupljeno 2400 knjiga za Prvu kragujevačku gimnaziju - iKragujevac


Vesti

U okviru akcije Radio Beograda "Knjiga solidarnosti" u holu Radio Beograda i u Dopisništvu RTS-a u Kragujevcu organizovana je akcija prikupljanja knjiga za opremanje biblioteke Prve kragujevačke gimnazije, koja je nastradala u požaru početkom ove godine.

Cilj akcije je pomoć u opremanju biblioteke Prve kragujevačke gimnazije, koja je nastradala u požaru početkom ove godine. Do sada je prikupljeno oko 2.400 knjiga.

Među kragujevačkim donatorima prednjači anonimna sugrađanka, koja je Prvoj gimnaziji poklonila 500 naslova, SUBNOR je obezbedio 205, a Prirodno-matematički fakultet 100 knjiga.

"Odazvali su se ljudi, još uvek se odazivaju, svakako da na fakultetu ima puno profesora i asistenata koji su bivši đaci Prve kragujevačke gimnazije", kaže Srećko Trifunović, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

"Dvesta deset knjiga, to je početak ove akcije, mi smo pripremili preko hiljadu knjiga za Gimnaziju", smatra Željko Zirojević, potpredsednik SUBNOR-a.

Slušaoci i gledaoci RTS-a doniraju jednu ili više knjiga iz svoje biblioteke, a zauzvrat dobijaju jedno izdanje "RTS Izdavaštva" na poklon i upisani su kao donator. Darodavce više od 30 knjiga očekuju zahvalnice. Na ovaj način, građani Beograda i Kragujevca daju doprinos u opremanju gimnazijske biblioteke.

"Kada vidite kako ljudi reaguju na ovakve akcije, kako su se odazvali, koliko je tu vrednih knjiga donirano školi – to jeste velika čast", kaže Slavica Marković, direktorka Prve kragujevačke gimnazije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu