Na XIX JazzFest-u 6 koncerata, u Knjaževsko-srpskom teatru - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka džez publika je već naviknuta da će poslednjih dana oktobra uživati u zvucima najboljih džez bendova, koji su u samom vrhu svetske džez scene. Organizatori ove godine u to ime najavljuju pravu pravcatu džez rapsodiju na XIX JazzFestu.

Majstori improvizacije, autorski bendovi i originalne kompozicije, savremeni džez i klasična muzika, avangarda i uzbudljivi fjužn... Interesantan program, atraktivni i autentični izvođači, džezeri, koji donose duh Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, učiniće da džez, koji će se ove jeseni čuti u Kragujevcu, bude rapsodija širokog dijapazona ritmova, stilova i pozitivnih vibracija.

Festival svečano otvara Rémi Panossian Trio iz Francuske, koji će posle 3 albuma i 300 koncerata održanih širom sveta, svoje majstorstvo improvizacije podeliti sa kragujevačkom publikom. Iste večeri nastupa i domaći autorski bend Schime Trio + One u čijem su sastavu čak dva Kragujevčana, čuveni pijanista Sava Miletić i bubnjar Predrag Milutinović.

Trio cimbaliste Mikloša Lukača iz Mađarske donosi srednjoevropske džez vibracije, dok će sestre Ingrid i Kristin Jensen sa svojim projektom "Infinitude" dočarati "Beskrajnost" na trubi i saksofonu.

Ženski trio pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hilsman, najprofilisanije džez muzičarke sadašnjice i atraktivni fjužn kvartet, Kompost 3 iz Austrije, začiniće završnicu ovogodišnjeg, XIX IJFK -a.

Publika će biti u prilici da od 26 – 28. oktobra uživa u 6 koncerata. Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra sa početkom u 20:00 časova.

Pored glavnog programa, u okviru XIX JazzFesta organizovano je niz pratećih manifestacija zabavno - edukativnog karaktera. Festival je 19. oktobra najavljen tematskom žurkom u kulturnom centru UMMUS, a posebna najava u Šoping centru Kragujevac Plaza uveliko traje, i trajaće sve do 28. oktobra. Postavljen IJFK štand sa promoterima, dobar džez koji se može čuti sa razglasa i mnogobrojna iznenađenja očekuju posetioce i u narednim danima.

U Knjaževsko – srpskom teatru 27. oktobra od 10-12 časova biće održan Master Class. Tema majstorske radionice je ”Individualna i kolektivna improvizacija”, a održaće je domaći džez bend Schime Trio + One. U foajeu Knjaževsko-srpskog teatra nakon svakog koncerta u okviru JazzFesta planiran je Jam Session. 

Karte su u prodaji po ceni od 700 RSD za veče i 1800 RSD za sva tri festivalska dana. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu