Stanovi u Batočini I DALJE HLADNI - iKragujevac


Vesti

Kako IKRAGUJEVAC saznaje radijatori u opštini Batočina su još uvek hladni.

Opština Batočina oglasila se sa saopštenjem: ,,Zbog višemilionskih dugovanja za električnu energiju od strane uništenog JKP "7.juli", kao i od strane privatnog partnera "TMG Toplota" obustavljena je dalja isporuka električne energije gradskoj Toplani u Batočini, dok se makar deo dugovanja prema EPS ne izmiri.

U tom smislu, opština Batočina je preduzela korake da prioritetni potrošači (Osnovna škola "Sveti Sava", Srednja škola "Nikola Tesla" i Predškolska ustanova "Poletarac") imaju nesmetano grejanje, remontovani su svi kotlovi, usled čega deca imaju jako kvalitetno grejanje ovih dana, i imaće ga sve dok traje grejna sezona.

Opštinsko rukovodstvo je u svakodnevnim kontaktima sa menadžmentom EPS-a, kako bi se ovaj problem što pre prevazišao, i u tu svrhu preduzeće "TMG Toplota" je potpisalo Sporazum o reprogramu svog dela duga za električnu energiju, čime su stvoreni uslovi da se postojeća situacija prevaziđe u kratkom roku.

Ovim putem želimo da uputimo izvinjenje građanima koji nemaju grejanje ovih dana, da ih zamolimo da razumeju situaciju koja datira mnogo pre 2016.godine i koja je sada na žalost samo eskalirala. Opštinsko rukovodstvo će učiniti sve da pravnim sredstvima zaštiti interese kako građana, tako i opštine Batočina, da nam se "7.juli" ne bi više nikada ponovio.''

Meštani su nezadovoljni, jer grejanja nema a ovih dana je  hladno.

I kako kažu plaćali su cele godine grejanje, koje nemaju kada im je najpotrebnije.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu