KRAJ SKANDALA U DOMU ZDRAVLJA U KRAGUJEVCU Evo šta je utvrdila Zdravstvena inspekcija - iKragujevac


Vesti

U izveštaju Zdravstvene inspekcije stoji da je utvrđeno da u kragujevačkom domu zdravlja pedijatri nisu odbili da pregledaju dete, a to je suprotno tvrdnji majke Violete Cvetković, koja je video snimak o navodnom odbijanju lekara da pomognu njenom bolesnom detetu u petak postavila na svom Fejsbuk profilu.

Inspektor Zdravstvene inspekcije obavio je takozvani vanredni nadzor u Dečjem dispanzeru DZ Kragujevac i uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrdio da je dete, ipak, pregledano.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je pedijatar dr Boban Čupić obavio pregled deteta Violete Cvetković, u vremenu od 10:13 do 10:28 časova, u petak 19. 10. 2018. godine.

To piše i u izveštaju Zdravstvene inspekcije, a gde će se nadležni organ oglasiti i zvaničnim saopštenjem.

- Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika - navodi izvor "Blica".

Prema njegovim rečima, majka je, posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića, neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru istovremeno objašnjavajući "situaciju" u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

- Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda "snimljeni" pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke - kaže izvor "Blica".

Podsetimo, čitava priča preplavila je društvene mreže i izazvala lavine komentara, kada je Violeta Cvetković postavila svoj snimak iz DZ u Kragujevcu na svoj Fejsbuk profil. Ona je tokom snimanja lekara tvrdila da su oni odbili da pregeldaju njenu devojčicu, staru 20 meseci, a koja je u tom trenutku imala visoku temepraturu.

Majka iz Kragujevca tvrdi da su lekari odbili da joj pregledaju bolesno dete, ali istina je sasvim DRUGAČIJA!?

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu