Nakon 4 meseca od napravljenog snimka na kome radnica u KC Kragujevac konzumira cigarete, postavlja se pitanje zašto je tek sada dospeo u javnost i kome je u interesu? - iKragujevac


Vesti

Oglasio se Klinički centar u Kragujevcu povodom snimka koji je objavljen u medijima i na društvenim mrežama, a na kojem se vidi da zaposlena konzumira duvan na radnom mestu.

Navodi se da KC sprovodi disciplinske mere povodom kršenja zabrana svih zakona, uključujući i Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

“U prethodne tri godine, nekoliko desetina zaposlenih je procesuirano povodom raznih povreda radne discipline, sa odgovarajućim kaznenim merama i izrečenim sankcijama. U konkretnom slučaju, na snimku se vidi službenica Centra za plastičnu hirurgiju koja je višegodišnji korisnik elektronskih cigareta. Iako to zakonom nije eksplicitno zabranjeno, svim zaposlenima je skrenuta pažnja na štetnost ovakve konzumacije“, navodi se.

Dodaje se i da je analizom snimka utvrđeno da je nastao u prvoj polovini juna 2018. godine.

“Postavljamo otvoreno pitanje svim medijima: Zašto se ovaj snimak pojavio posle više od četiri meseca od spornog događaja? Klinički centar Kragujevac je u prethodne tri godine izuzetnom marljivošću i predanošću svih zaposlenih povećao svoje kapacitete rada za preko 30 odsto. Obavlja 450.000 ambulantnih pregleda, ima više od 44.000 hospitalizovanih pacijenata i preko 22.000 velikih operativnih zahvata godišnje. Kome je u interesu da izolovani incident od pre četiri meseca bude glavna tema o Kliničkom centru Kragujevac?“, zaključuje se u saopštenju.''

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu