POSTALA SI KRALJICA, ZVEZDA MESECA! Dan nakon skandala lekarka iz Prijepolja OŠTRO prozvala ženu iz Kragujevca! - iKragujevac


Vesti

 

Nakon što je prva reakcija javnosti na snimak iz Doma zdravlja u Kragujevcu, koji je juče objavila jedna mama, bila veličanje ove žene kao heroine koja je ustala protiv korumpiranog sistema, kako vreme odmiče sve je više onih koji staju na stranu lekarki ove ustanove, kojima su najpre priželjkivali momentalni otkaz.

Osim pojedinih Kragujevčana, koji tvrde da poznaju ove doktorke, oglasile su se i kolege spremne da brane Nadu Ilić i Jasminu Ivošević. Pedijatar iz Prijepolja Samra Skadrak obratila se preko svog Fejsbuk profila majci Violeti Cvetković, koja je snimila ovaj video.

- Retko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega- ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je "zapalila" društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu - istakla je dr Skadrak.

Potom, ona se direktno obratila Violeti.

- Draga mama bolesnog deteta, ne znam sa kolikim gnevom i jedom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla - JA PEDIJATAR zaposlena na sekundaru, a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Taj telefon kojim mašeš i neovlašćeno snimaš trebalo je da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod detetovog lekara. A da... a pre toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature - istakla je ona.

Potom je nastavila da nabraja savete za lečenje deteta.

- Verujem da bi detetu koje ima " teške dijagnoze", kako piše, svako zakazao u okviru istog dana... Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti "mesto zločina"...senzaciju...popljuvati sistem....Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za pet dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike...dete bi ti gledali lekari u Hitnoj...pa ako detetu ne bi bilo bolje, pogledao bi ga pedijatar - nastavila je ona.

Poručila je i da, po njenom mišljenju, ovo nikako nije bio način da iskaže svoju brigu i nezadovoljstvo.

- A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu...Nema veze, postala si slavna....kraljica meseca oktobara.....dobila hiljade pregleda, šerovana, podržale su te majke... Ali koje? Je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvek kad se dete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa, i da budu brižne i spreče bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dete boluje... E pa nismo vidovnjaci, a ni čarobnjaci... ali ću ti, draga majko, reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava. Ovo nije način - poručila je lekarka.

1652015_kamera-copy_ff.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu