Majka iz Kragujevca tvrdi da su lekari odbili da joj pregledaju bolesno dete, ali istina je sasvim DRUGAČIJA!? - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC Danas se u dečijem dispanzeru dogodio jedan nesvakidašnji incident. Naime majka bolesne devojčice počela je da snima zaposlene, jer kako tvrdi oni su odbili da joj pregledaju bolesno dete. Međutim, u Domu zdravlja kažu da detetu medicinskia nega nije uskraćena, i kako su naveli, dete je pregledano odmah, ali majka je tražila ponovni pregled.

Posle snimka majke Violete Cvetković iz ordinacije Doma zdravlja Kragujevac da njeno dete pedijatar ne želi da pregleda jer nije njen pacijent, oglasio se i Dom zdravlja u Kragujevcu.

Kako se navodi u saopštenju, dete je pregledano, uz propisivanje terapije, u Domu zdravlja Kragujevac pet minuta pre nastanka uznemirujućeg snimka. Problem je nastao, navode iz uprave, zbog insistiranja detetove majke da dete ponovo pregleda drugi lekar u smeni.

- Dete se javilo u Centralni objekat službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece Doma zdravlja Kragujevac u pratnji majke zbog povišene temperature. Izabrani lekar deteta dr Dragan Vukajlović radi u popodnevnoj smeni, pa iz tog razloga, a prema Pravilniku o bližim uslovima ostvarivanja zdravstvene zaštite Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kad izabrani lekar ne radi određuje se zamena. U prepodnevnoj smeni radili su dr Boban Ćupić i dr Nada Ilić. U ovom slučaju dete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao terapiju.

Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog lekara, tj. dr Nade Ilić. Napominjemo da je dr Nada Ilić bila izabrani lekar maloletnog deteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promenila izabranog pedijatra, u februaru ove godine - navodi se u saopštenju DZ Kragujevac.

Dokazi o pregledu postoje u zdravstvenoj evidenciji, u kartonu pacijenta, - rekla je portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović 

Petrović kaže da je majka bacala pečate po ordinaciji, vikala, vređala, pretila i snimala, te da su svi bili u čudu.

- Ni jednog trenutka, pre obavljenog pregleda, majka nije izrazila želju da dete pregleda konkretno dr Nada Ilić. Svi pacijenti Doma zdravlja Kragujevac imaju isti tretman, a u skladu sa medicinskim indikacijama. Ponašanje majke navedenog deteta, neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede na račun zaposlenih, otimanje faksimila lekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu.., uznemirilo je ostalu decu i roditelje prisutne u tom trenutku u dispanzeru za decu. Uznemirujući snimak napravljen je nakon pregleda deteta, a svako neovlašćeno snimanje i objavljivanje snimaka bez saglasnosti zabranjeno je zakonom, pa će Dom zdravlja Kragujevac podneti prijavu nadležnim organima - navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor dr Vasilije Antić.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu