Ove škole u Kragujevcu su dobile donaciju - računare i računarsku opremu - iKragujevac


Vesti

Učenici Osnovne škole ''Đura Jakšić'' dobili su računare koje je donirala kompanija Emisia Consulting, a još deset škola je dobilo računarsku opremu.

Ovo je samo jedna u nizu donatorskih akcija, koju je Emisia Consulting osmislila i realizovala sa ciljem da tehnološki modernizuje 11 prigradskih i seoskih škola u okolini Kragujevca.

Donatorska akcija kompanije Emisia Consulting pokrenuta je u cilju nadograđivanja i modernizacije 11 prigradskih i seoskih osnovnih škola u okolini Kragujevca.

Školama je poklonjeno 22 računara, 11 monitora i prateća računarska oprema.

Jedna od obrazovnih ustanova koja je dobila računare je i Osnovna škola „Đura Jakšić“, gde je obavljeno potpisivanje ugovora o donaciji i poklonjeni računari.

Računarsku opremu dobile su i Osnovne škole: „Natalija Nana Nedeljković“ iz Grošnice, „Miloje Simović“ iz Dragobraće, „Sreten Mladenović“ iz Desimirovca, „Prote Stevana Popovića“ iz Čumića, „Julijana Ćatić“ iz Stragara, „Dragiša Mihajlović“ iz Stanova, „Jovan Popović“ odeljenje u Šumaricama, „19. oktobar“ iz Maršića, „Dragiša Luković Španac“ iz Beloševca i Osnovna škola „Radoje Domanović“.

Kao društveno odgovorna kompanija Emisia Consulting već godinama učestvuje u humanitarnim akcijama i svojim donacijama pomaže unapređenju života u lokalnoj zajednici.

Računari će doprineti još boljim rezultatima učenika ovih škola i kvalitetnijim uslovima za njihovo obrazovanje.

Emisia Consulting je vodeća kompanija u regionu, specijalizovana za izradu softvera za prevodilačku industriju.

U kompaniji trenutno radi više od 200 IT profesionalaca koji postavljaju standarde u oblasti informacionih tehnologija.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu