Kragujevac projektom vrednosti preko 3 miliona dinara podržava mlade početnike u biznisu - iKragujevac


Vesti

Projekat koji će se sprovodi na teritoriji grada Kragujevca ''Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“ je projekat od javnog interesa  u oblasti omladinskog sektora.

Projekat „Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat realizuje Grad Kragujevac u partnerstvu sa Biznis inovacionim centrom d.o.o. Kragujevac i Kancelarijom za mlade Kragujevac.

Cilj projekta je unapređenje sistema podrške na lokalnom nivou za povećanje zapošljivosti mladih kroz razvoj ličnih veština i kompetencija, doprinos povećanju preduzetničkih inicijativa mladih (starosti od 18 do 30) i smanjenju nezaposlenosti na teritoriji grada Kragujevca.

Projekat vrednosti preko 3 miliona dinara je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Predviđeno je da tokom projekta oko 60 mladih koji žele da unaprede svoje preduzetničke veštine i pokrenu sopstveni posao, prođu obuku iz poslovnih simulacija i pripreme poslovnih planova.

Najbolji pojedinci i timovi koji usšešno završe obuke će moći da konkurišu za mikro start ap sredstva.

Ovim projektom za studente i nezaposlene obezbediće se inovativno radno iskustvo kroz korišćenje modela poslovnih stimulacija i obuka iz prenosivih veština ali i uspostavljanje održivog mehanizma podrške na lokalnom

Promocija preduzetničkog duha i razvoj ličnih veština i kompetencija, samozapošljavanje i zapošljavanje će se sprovesti kroz četiri projektne komponente:
1) Obuke iz poslovnih simulacija u cilju pripreme održivih poslovnih planova.
2) Takmičenje za najbolji biznis plan za pokretanje posla ili unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih
sredstava.
3) Obuke za unapređenje prenosivih veština u cilju osposobljavanja nezaposlenih lica za program radne prakse.
4) Program radne prakse.
 

Realizacija obuke planirana je za novembar.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu