KRAGUJEVAC: Još 600 slobodnih mesta u privatnim vrtićima - iKragujevac


Vesti

U privatnim obdaništima ostalo još 600 slobodnih mesta. 

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti uputila je Javni poziv za podnošenje Zahteva za priznavanje prava na nadoknadu dela troškova za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama na teritoriji grada Kragujevca, za decu koja se nalaze na izvodu iz liste čekanja sa sto bodova.

Zahtevi se podnose od 24. septembra do 5. oktobra. Za sada nema gužve, navode u Gradskoj upravi i najavljuju do kraja godine potpuno ažuriranje spiskova dece koja čekaju na upis u obdaništa.

Za sada prioritet imaju oni roditelji koji imaju sto bodova a kasnije će biti obrađivani podaci roditelja koji imaju manje od sto bodova na rang listi.

U jedanaest privatnih vrtića u Kragujevcu smešteno je 1350 mališana dok u Predškolskoj ustanovi „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ boravi oko 4500 dece.

Komisija koja rangira decu za upis u vrtiće, trenutno obrađuje podatke za upis koji će ostvariti roditelji, koji prema bodovnoj listi imaju sto poena.

Obrazac Zahteva može se se preuzeti sa sajta grada Kragujevca gde su objavljeni i raspoloživi kapaciteti privatnih predškolskih ustanova na osnovu kojih će se roditelji izjašnjavati i popunjavati zahtev.

Prioritet prilikom upisa imaju deca koja su žrtve nasilja, porodice sa decom koja primaju materjalnu pomoć, deca samohranih roditelja, deca koja imaju poteškoće u razvoju, mališani koji žive u porodicama koje poseduju medicinsku dokumentaciju jer su roditelji na lečenju.

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti će nakon priznavanja prva roditeljima čija deca ostvaruju sto bodova upućivati javne pozive za podnošenje zahteva prema ostvarenom broju bodova, u skladu sa raspoloživim sredstvima budžeta grada Kragujevca i kapacitetima privatnih predškolskih ustanova.

Zahtevi za upis dece u vrtiće se podnose Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti od 24 septembra do 5. oktobra, svakog radnog dana od 9 do 14 časova u ulici Cara Lazara broj 15.

Odmah po završetku upisa dece koja prema bodovnoj rang listi imaju ostvarenih sto poena biće obavljen upis dece koja koju je komisija rangirala od 60 do 90 bodova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu