Besplatni preventivni pregledi u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Zastava" je započeo akciju besplatnih preventivnih pregleda .

Građani koji zbog poslovnih obaveza nisu u mogućnosti da obave osnovne zdravstvene pretrage tokom radne nedelje, kao i oni koji nemaju zdravstveno osiguranje, u subotu 15. septembra u vremenu od 09.00 do 17.00 sati, u ovoj kragujevačkoj zdravstvenoj ustanovi moći će da obave internističke, dermatološke, oftamološke, urološke i ginekološke preglede, najavljeno je na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave.
"Naša ustanova ulazi u finansijsku konsolidaciju i dobija finansijsku stabilnost", rekao je v.d. direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika primarijus dr Antonio Dimitrovski. "Ovo je jedna respektabilna ustanova koja svoju delatnost u zdravstvenoj zaštiti obavlja na preko šest hiljada kvadratnih metara gde rade eminentni lekari sa najvišim naučnim i stručnim zvanjima, i koji su takođe uključeni u program besplatnih preventivnih pregleda", naveo je Dimitrovski.

"Preventivni pregledi namenjeni su građanima koji tokom radne nedelje, zbog poslovnih obaveza nemaju vremena da posete svog izabranog lekara i da prema kalendaru Ministarstva zdravlja, preventivne preglede obave radnim danima, tako da je subota idealna prilika da to učine, kao i sugrađanima koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje", objasnila je dr Biljana Veljković, portparol Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Zastava".
U subotu 15. septembra planirano je da se obavi 70 ultrazvučnih pregleda urotrakta, 40 dermoskopija, 30 oftamoloških pregleda, 20 internističkih, 20 alergoloških pregleda sa svim pratećim testovima i 16 kompletnih ginekoloških uz pregled dojke. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu