Evo rešenja za problem parkiranja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Problem parkiranja u Kragujevcu nije nov, a verujem da ste svi doživeli bar jednom „Hajde, bre, koliko ti treba da se isparkiraš”, gunđa momak kroz poluotvoren prozor i brzinom munje se ubacuje na tek oslobođeno mesto.

Ukupan broj parking mesta na opštim parkiralištima iznosi 4204, od toga u nultoj zoni 1301, u prvoj zoni 1834 i u drugoj zoni 1071 parking mesto.

REŠENJE: Kako da vam parking u Kragujevcu bude jeftiniji

Znači, Grad Kragujevac raspolaže sa 4204 parking mesta na otvorenim parkiralištima, a Grad Kragujevac ima 179.417 stanovnika na teritoriji Grada, prema popisu iz 2011, i 150.835 u samom gradskom naselju, što ga čini četvrtim gradom po veličini u Srbiji. Manjak parking mesta je više nego evidentant ... 

Zbog manjka parkinga u centru grada, svedoci smo, često, bahatog parkiranja

 

Jedan predlog izneo je 2005. godine Donald Šup u poznatoj studiji High Cost of Free Parking. Šup iznosi rešenje zvano "85%”, On tvrdi da cenu parkiranja treba podizati dok se ne dosegne 85 odsto popunjenosti parking prostora. Dobar parking sistem je, sledstveno tome, onaj sistem koji omogućuje da, za najnižu moguću cenu, u svakom trenutku na svakih 100 parking mesta 15 mesta bude slobodno.

Dodatni problem stvara i gradnja novih zgrada, a koje po običaju ne obezbeđuju dovoljan broj parking mesta za svoje stanare pa im onda preostaje ono jedino što je moguće, a to je da parkiraju na ulici.

Interesantan pristup imaju u Japanu, gde imaju genijalan način parkiranja, a imaju i poseban sistem za naš vid zgrada sa mali brojem parking mesta. 

 

Šta Vi mislite, koje je rešenje najbolje za Kragujevac?

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu