KRAGUJEVAC: Radovi u punom jeku, pogledajte GDE! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Radovi na izgradnji i komunalnom opremanju nove industrijske zone Sobovica - Lužnice u punom su jeku. Projekat od nacionalnog značaja zajedno realizuju Republika Srbija i Grad Kragujevac.

Pristupna saobraćajnica „Jug" u Sobovici spajaće selo Jarušice sa državnim putem za Topolu. Nakon asfaltiranja prvog kraka u dužini od 1600 metara, slede radovi na drugom kraku dužine 1400 metara.

U okviru komunalnog opremanja nove industrijske zone asfaltiran je opštinski put za Jarušice i državni put za Raču, a svakom domaćinstvu pored puta urađen je i nov pristup.

„Uskoro počinju radovi na revitalizaciji puta od izlaza iz Kragujevca, odnosno od Opornice do skretanja za Raču u dužini od šest i po kilometara", najavio je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i dodao da će u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, kroz naselja Opornica, Cerovac i Desimirovac sa leve strane puta, biti urađena i pešačka staza. Time će biti rešen višedecenijski problem meštana, a pre svega dece koja iz tih sela pešače do škole u Desimirovcu.

Istovremeno, sa desne strane puta za Raču, u toku su radovi na gasovodnoj mreži. Paraleleno se postavljaju gasovod visokog i niskog pritiska koji će prirodnim gasom snabdevati novu industrijsku zonu i dugoročno podmiriti potrebe privrede.

Grad Kragujevac je obezbedio svu plansku i projektno tehničku dokumentaciju i preuzeo na sebe obavezu da administrira i koordinira sve poslove neophodne za izgradnju novog industrijskog centra koji će se prostirati na 120 hektara.

kg3.jpg

(RTS)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu