Počela izgradnja Palate pravde u Kragujevcu (VIDEO, FOTO) - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je počela izgradnja najvećeg pravosudnog infrastrukturnog projekta.

Posle Palate pravde u Beogradu, ovo će biti najveća pravosudna zgrada u Srbiji i najveći pravosudni infrastrukturni projekat u poslednjih nekoliko decenija.

Izgradnjom nove zgrade biće obezbeđena funkcionalna zgrada i biće bolja povezanost svih organa, što će doprineti da sudije, tužioci i državni službenici imaju adekvatne uslove za rad.

Smanjiće se troškovi održavanja različitih zgrada sada rasprostranjenih na više lokacija i imaćemo zgradu dostojnu funkcije koju obavljaju sudije i tužioci.

Grad Kragujevac je Ministarstvu pravde ustupio parcelu od blizu dva hektara.

U Palati pravde u Kragujevcu, čiji je rok za završetak radova tri godine i dva meseca, biće smešteni svi pravosudni organi: Apelaciono javno tužilaštvo, Više i Osnovno javno tužilaštvo, zatim Apelacioni, Viši, Osnovni, Prekršajni i Privredni sud, kao i odeljenja Apelacionog prekršajnog suda, Upravnog suda i Državnog pravobranilaštva.

Zgrada će biti izgrađena po najsavremenijim standardima za ovu vrstu objekata a imaće 24 sudnice i 74 kabineta sudnice u kojoj će raditi preko 800 zaposlenih. Vrednost radova je oko 25 miliona evra a u potpunosti će se finasirati iz Budžeta Republike Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu