TUGA DO NEBA: Dok su ga vadili iz vode, policajci su neprestano plakali i DOZIVALI NIKOLU DA SE PROBUDI! - iKragujevac


Vesti

Gorke suze niz obraze policijaca u noći 13. avgusta slivale su se u kanal kod Srebrnog jezera za Nikolom Milićevim iz Velikog Gradišta za kog nisu mogli ništa da učine da bi ga spasili od utapanja u njemu.

Prizor beživotnog tela 18-godišnjeg mladića potresao je i policijske službenike koji su dali sve od sebe da ga spasu. Dok su vadili utopljenika, neprestano su plakali i dozivali Nikolu da se probudi. Izostanak odgovora, gašenje mladog života i nemogućnost da urade nešto da ga vrate majci i ocu slomili su i profesionalce.

Nikola je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u ponedeljak u blizini Srebrnog jezera, u vikend naselju Beli Bagrem. Obdukcija tela pokazala je da je njegova smrt nastala zbog davljenja, piše portal "TPK".

Pošto nije mogao da se oslobodi zaštitnog pojasa u svom „sitroenu C5“, on se udavio u vodi i mulju u kanalu, dok su se dva njegova druga, Lazar Trailović i Miloš Stojanović, spasili jer su uspeli, pošto nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, da kroz prozor potonulog automobila na vreme izađu na obalu.

Oni su počeli da zovu u pomoć i tad je, prema rečima jednog gosta restorana, iz njega odmah dotrčao policajac koji radi u Velikom Gradištu, Nenad Dragucanović, koji nije bio na poslu.

- On je tih stotinak metara od restorana do mesta udesa pretrčao u rekordnom roku, kako bi pružio pomoć unesrećenima. I ja sam pošao za njim da pomognem. Dok je trčao telefonom je pozvao patrolu, koja se za samo nekoliko minuta našla na licu meta, gde smo svi zajedno zajedno pokušali da spasemo mladića. Dragucanović je prvi ušao u vodu koja nije bila duboka, ali je bio veliki mulj tako da mu je voda bila do brade. I druga dva policajca Lazarević Ivan i Živković Bogdan pošli su za njim. U magnovenju su pokušavali da odvežu pojas ali u tome nisu uspevali.

Onda je Dragucanović presekao pojas i izvadio dečaka, koga su preneli na obalu i pokušali veštačkim disanjem da ga ožive. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Gradišta koji su ga preuzeli i odvezli u Dom zdravlja na reinamaciju. Nažolst, u tome nisu uspeli jer je dečak dugo vremena bio u vodi. Sigurno nekih petnaestak minuta od trenutka nesreće - priča Gradištanac koji je učestvovao u spasavanju unesrećenih.

On je rekao da su dvojica dečaka koja su se spasila bila izbezumljena i šokirana, i da su, dok su policajci vadili utopljenika, neprestano plakali i dozivali Nikolu da se probudi. Policajci koji su učestvovali u spasavanju bili su potreseni i plakali su, jer nisu uspeli da spasu mladića.

Nikola je autom sleteo u kanal u ponedeljak, oko 21 sat uveče, kada se sa drugovima vraćao sa Srebrnog jezera. Još se ne zna uzrok sletanja, da li je to bilo zbog nepažnje, prevelike brzine ili zbog neravnine na putu. Prema svedočenju vozača koji se kretao iza "sitroena", nijedno vozilo nije mu dolazilo u susret, pa se ne zna zašto je naglo skrenuo. Na istom mestu bilo je više sletanja, ali su auta upadala u kanal na točkovima, pa su se vozači izvlačili živi. Tu je upala i glumica Gorica Popović, ali i mnogi drugi vozači.

(Alo)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu