Nova Viber prevara hara Srbijom: Ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte inače ćete izgubiti silne pare (FOTO) - iKragujevac


Vesti

"Za nekoliko trenutaka svi vaši kontakti biće izbrisani" - tom pretnjom počinje nova Viber prevara, koja je ovih dana opelješila brojne građane Srbije. Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da mnogi od njih ostanu bez kredita ili da svoj mesečni račun opterete za još 610 dinara.

- "Vaš nalog je suspendovan! Ako odmah ne ažurirate, svi vaši kontakti, poruke i fotografije biće izbrisani. Imate 00.36.439 sekundi da ažurirate svoj Viber nalog". Iz čista mira mi je stigla ova poruka. Da se to nije desilo usred radnog vremena, kada je na poslu najveća gužva, možda bih se i zapitao zašto, ali ovako sam samo video znak Vibera i pomislio da je to zaista poruka od te aplikacije - priča čitalac Telegrafa Mateja S, jedan od oštećenih u ovoj obmani.

Kako nije mogao da priušti da izgubi sve kontakte, Mateja je mahinalno poslušao "pretnju" praćenu smajlijem, a onda, da ih "skine s dnevnog reda", kliknuo na opciju "ažuriranje".

- Nekoliko trenutaka kasnije počele su da mi stižu poruke kako sam se prijavio na određene sajtove i zbog toga će da mi svake nedelje skidaju novac. Kao 360 dinara za neki video sajt i odmah nakon toga 180 za neki drugi. Tada sam ostavio svoj posao, shvatio da nešto nije u redu i odmah tražio odjavu - nastavlja on.

Iako je odmah kliknuo na odjavu, Mateji su servisi skinuli novac. Kada je proverio svoje stanje na računu, video je da su mu uz 180 i 360 dinara odbili i PDV, zbog čega će ovog meseca morati da plati 610 dinara više.

- Da se sve to nije desilo usred radnog vremena, sigurno bih video da je ta prva kobajagi Viber poruka stigla sa adrese pefwfw.pro i znao da je reč o prevari. Ovako, bar se nadam da će drugi biti malo oprezniji - kaže ovaj čitalac Telegrafa.

Ovih dana kada Viber aplikacija zaista vrši apdejt podataka, kako bi poboljšala svoje usluge, treba biti naročito oprezan da se ne nasedne na ovaj tip prevara.

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu