KNIĆ DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA: Poznati privrednik na čelu opštine - iKragujevac


Vesti

Odbornici Skupštine opštine Knić, na redovnoj 25. sednici većinom glasova usvojili su ostavku koju je iz ličnih raloga na funkciju predsednika opštine podneo Zoran Đorović.

Funkciju predsednika opštine Knić ubuduće će obavlјati Miroslav Nikolić.

Iako po automatizmu sa odlaskom sa funkcije predsednika opštine prestaje mandat i članovima opštinskog veća na predlog novoizabranog predsednika Nikolića svi članovi opštinskog veća koji su do sada obavlјali taj posao ostaju na funkcijama i ubuduće.

Na sednici je bio prisutan 31 od 33 odbornika. Vladajuću većinu čini koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije sa 22 odbornika. bGlasovima 23 odbornika usvojen je predlog da Miroslav Nikolić preduzetnik iz sela Balosava, koji je bio i u ranijem sazivu predsednik Skupštine i šef odborničke grupe SNS, bude izabran na mesto predsednika opštine Knić.
Opštinsko veće ove lokalne samouprave ima sedam članova koji ostaju na funkcijama.

Zaduženi su za privredu, polјoprivredu, zdravstvo, komunalne delatnosti, sport i obrazovanje, rad u opštinskoj upravi i zaštitu životne sredine.

Prema rečima novog predsednika opštine Miroslava Nikolića prioritet novoizabranog rukovodstva biće rad na pobolјšanju infrastrukture, obnovi elektro mreže i pobolјšanju standarda građana.

Članovi opštinskog veća nastojaće da u narednom periodu nastave sa radom u svojim oblastima. Do kraja godine trebalo bi da budu realizovani brojni projekti.

Opština Knić ima oko 13 hilјada stanovnika koji žive u 36 sela. Lokalno stanovništvo oslonjeno je na polјoprivredu.

U vladajućoj koaliciji Opštine Knić najavlјuju da će pokušati da zadrži mlade porodice sa decom koji mahom napuštaju roditelјska imanja i odlaze u okolne gradove u potrazi za poslom.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu