ALARM RHMZ! SRBIJA U "ŽUTOM" Pljuskovi razorili ŠUMADIJU, potopljena domaćinstva, ulice i putevi! (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Nestabilno vreme danima u Srbiji izaziva probleme. Snažni pljuskovi pogodili su Topolu i okolinu i poplavili puteve, ulice i domaćinstva.

U Srbiji je danima nestabilno vreme, smenjuju se oblaci i sunce, a mestimično ima kiše i pljuskova praćenih grmljavinom.

Takvo vreme očekuje se i narednih dana, a na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteo-alarm u ponedeljak, utorak i sredu. Kako je objašnjeno na sajtu RHMZ-a, to znači da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike".

U Srbiji se sutra očekuje promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Samo se ujutro i pre podne na severu i zapadu očekuje pretežno sunčano vreme.

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 17 do 22 stepena Celzijusovih, a najviša od 28 do 32 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će do petka biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnijim padavinama.

U subotu će biti smanjena učestalost pojave pljuskova i grmljavine, a u nedelju i ponedeljak se očekuje kratkotrajna stabilizacija uz pretežno sunčano vreme. Temperatura je bez bitnije promene, u većini mesta od 28 stepeni do 32 stepena.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu