DOBRA VEST: Povećanje plata za radnike OVE struke! - iKragujevac


Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata za tri meseca za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela "Merkur palasa", novog objekta specijalne bolnice "Merkur", rekao da je video mnogo lekara i medicinskih sestara koji rade svoj težak posao, a da je posebno fasciniran poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu za tri - tri i po meseca da očekuju značajno povećanje plata.

Kako je rekao, država će učiniti sve da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljaju najteže poslove u budućnosti ispravi:

- Medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji, a i plate neće biti pet-šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.

Vučić je ocenio i da promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećuju meštani, a najviše oni koji u nju dolaze, navodeći da se i sam iznenadi koliko se banja menja, koliko je novih fasada, fontana, amfiteatar, promenada...

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu