MALA KRAGUJEVČANKA IDE NA OPERACIJU: Pomoć je još uvek potrebna! - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanka, trogodišnja Nikolija Jovanović boluje od Vestovog sindroma, najtežeg oblika epilepsije, i cerebralne paralize.

Zbog toga, Nikolijina porodica apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu.

Nikolija je rođena u sedmom mesecu i provela je 45 dana u inkubatoru. Pri rođenju je imala moždano krvarenje kada su nastale ciste u mozgu, a sa pet meseci se javljaju trzaji i dijagnostikovan je Vestov sindrom. Reč je o najtežem obliku epilepsije, koji je ostavio posledice, a jedna od težih je atrofija očnih nerava. Mala Kragujevčanka na svakih šest meseci radi VEP test, jer u početku nije videla apsolutno ništa, a sada razaznaje figure koje vidi u obrisima. Od 2016. godine Nikolija ponovo ima napade, koji se javljaju samo kada ima temperaturu. Od juna meseca je imala tri epi napada, a jedan je trajao čak četiri sata, objavljeno je na sajtu Budi human.

Pored svih problema, koji su prouzrokovani prevremenim porođajem, Nikolijina glavna dijagnoza je cerebralna paraliza. Ona ne hoda, ne sedi, ali je intelektualno očuvana i izgovara nekoliko reči.

Nikolija danas putuje na zakazanu operaciju u tursku kliniku Acibadem u Istanbulu. Operacija je ozbiljna, traje oko 6 sati koju će obaviti vrhunski stručnjak dr. Memet Ozek.

Svi koji žele da pomognu Nikoliji mogu to učiniti uplatom novca na račune:

Dinarski: 160-470599-17

Devizni: 00-540-0002148.5

IBAN broj: RS35160005400002148550

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

I putem SMS poruke na broj 327 i pošalji SMS na 3030

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu