CRNA SUBOTA! U tri nesreće u Srbiji POGINULO SEDMORO LJUDI! - iKragujevac


Vesti

Sedam osoba je poginulo u tri saobracajne nesreće koje su se dogodile tokom noći u Srbiji

Četiri osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se u petak u 23 sata dogodila na drumu Čačak–Mrčajevci, nedaleko od pumpe u Mojsinju. Policija u Čačku je saopštila da je do nesreće došlo kada je vozač „škode” čačanske registracije, usled neprilagođene brzine, sustigao i udario „jugo” koji se kretao ispred njega u istom smeru. Vozač „škode” je zatim prešao u levu traku i udario u prednji deo „audija” kragujevačke registracije, koji se kretao iz suprotnog smera. Od siline udara „audi” je sleteo u kanal, dok se „škoda” okrenula na kolovozu i udarila u „juga” koji je takođe sleteo van puta i udario u metalnu ogradu, javio je naš dopisnik iz Čačka G. Otašević.

Vozač „škode”, N. J. (39) iz okoline Čačka je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Preduzeće za preradu papira „Kamelija” u Donjoj Trepči, uz samu magistralu, saopštilo je juče da su u nesreći smrtno stradali njihovi radnici Milija Paunović (21) iz Bumbarevog Brda, Bojan Lazović (24) iz Bresnice i Ivana Joković (33) iz istog kraja Šumadije. Vlasnik firme Milovan Stevanović izjavio je da je kolektiv potresen tragičnom vešću i da su stradali bili izuzetni ljudi i radnici.

Četvrti poginuli je Milijin brat iz Bumbarevog Brda Petar Paunović (24), rečeno nam je Mesnoj industriji NID, u Tavniku između Mrčajevaca i Kraljeva, gde je bio zaposlen. Njegova koleginica iz računovodstva firme, Danijela, veli da je mladić bio vrhunska ličnost i radnik.

Dve radnice „Kamelije” prenete su s mesta nesreće u Opštu bolnicu u Čačku i trenutno zbrinute na Odeljenju intenzivne nege. To su Gordana Simić (36) i Jelisaveta Stanojević (28), obe iz Mrčajevaca.

„Žene koje su noćas primljene na Odeljenje intenzivne nege svesne su i komunikativne”, saopštila je juče dr Biljana Mandić iz te bolničke jedinice.

Automobili su do jutra već bili uklonjeni iz Mojsinja, ali komadi stakla, plastike i delovi kola, razasuti duž obe strane druma u dužini od 50 metara, svedočili su o nesreći koja je u crno zavila mnoge porodice. U kanalu je ostao branik s registarskim oznakama „audija” i tu smo juče rano ujutro zatekli dvojicu mladića iz Bumbarevog Brda, drugova pokojne braće Paunović, koji su došli da bi videli mesto nesreće. Jedan je samo prozborio:

– Ovaj im zatvori kuću.

Uz pomoć sagovornika i raznih izvora sklopili smo osnovni tok događaja.

Milija Paunović, Bojan Lazović, Ivana Joković, Jelisaveta Stanojević i Gordana Simić radili su u drugoj smeni „Kamelije” i po njih je, da bi ih prevezao kućama pošto svi žive u pravcu Mrčajevaca, Bresnice i Bumbarevog Brda, odakle je „audijem” došao Milijin brat Petar, koji je u petak radio prvu smenu u NID-u. Posle sudara sa „škodom”, koja je išla iz pravca Mrčajevaca ka Čačku, „audi” je sleteo u dubok kanal pod velikim uglom i tu je bio, nažalost, životni kraj za četvoro putnika iz tih kola. Dve osobe su poginule na mestu, druge dve ubrzo podlegle povredama. „Škodom” je upravljao Nenad Jevtović iz Mojsinja, rekla nam je njegova baka, koja se tokom jutra pojavila na mestu nesreće. Vozač „juga” zadobio je lakše ozlede.

Na području opštine Ruma dve osobe su poginule, a tri su povređene, prenosi Tanjug. Nesreća se dogodila oko 23 časa na putu Nikinci–Platičevo kada je iz za sada nepoznatih razloga „jugo” sleteo s puta. Poginuli su D. L. (32) i Lj. Ć. (24), putnici u „jugu”. Povređeni su vozač S. J. (44), Z. J. (28) koji se nalaze u šabačkoj bolnici i Z. K. (20) koji je zbrinut u bolnici u Sremskoj Mitrovici. Oni su van životne opasnosti.

Na Obrenovačkom putu poginuo je motociklista star oko 40 godina. Motociklista je nastradao 18 minuta posle ponoći, pretpostavlja se da je sam pao s motora.

(Informer; Politika) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu