KRAGUJEVČANI SMISLILI NOVI NAČIN PROTESTVOVANJA: Kako da vas policija NE KAZNI i NE UHAPSI! (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Jutro četvrtog dana protesta protiv poskupljenja goriva obeležile su manje blokade u nekim gradovima Srbije. Veliki broj vozača uplašila je vest da je policija počela da hapsi i kažnjava one koji zaustave vozila, pa dosta njih nije ni izašlo na ulice. Ipak, bilo je i onih koji su rešili da nastave da protestuju, ali - na potpuno nov način!

Kako javlja Radio Slobodna Evropa policija je od jutros sprečila skup vozača nezadovoljnih cenom goriva kod Sava centra. Oni su legitimisani, a vozila su im pretresena.

Veliki broj vozača i inače je uplašila vest da je policija počela da hapsi i kažnjava one koji zaustave vozila, pa dosta njih nije ni izašlo na ulice. Ipak, bilo je i onih koji su rešili da nastave da protestuju, ali - na potpuno nov način!

Ideja je inicijalno potekla iz Kragujevca. Tamošnji vozači, kako bi izbegli kazne, ostavili su svoja vozila kod kuće i blokirali prometnije saobraćajnice tako što su - šetali!

Da će prihvatiti ovu strategiju sada najavljuju još neki gradovi, a ideja je veoma jednostavna - grupa od 20-30 ljudi u koloni, jedan po jedan, prelazi pešački prelaz. Svako ko stigne do druge strane ulice, okrene se i ponovo prelazi... i tako u krug.  

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu