POMOZITE! Filip je od najteže bolesti, ali njegovom lečenju nije kraj - iKragujevac


Vesti

Filip je rođen 2013. godine prirodnim putem, a nakon izlaska iz bolnice sve je bilo u najboljem redu i usledio je period radosnog odrastanja.

Prvi put požalio na bol u glavi 4. aprila 2018. godine. Do tada je bio potpuno zdrav bez ikakvih tegoba a nakon pregleda kod pedijatra u Domu zdravlja i Tiršovoj, nalazi su bili dobri, a lekari su smatrali da je bol posledica virusne infekcije. Savetovali su da sačekaju nekoliko nedelja pa ako se nastavi glavobolja da obave preglede orl-a, oftamologa i neurologa.

Glavobolje su u početku bile kratkotrajne i javljale se jednom dnevno, ali iz dana u dan su se pojačavale.

Odlučili su da urade privatno sve preglede koje su im lekari preporučili i svi rezultati su bili dobri. Kada je rađen EEG glave bila su vidljiva blaga usporenja, ali obzirom da nije bio potpuno miran tokom pregleda, a da mu je motorika bila dobra mislili su da sačekaju sa magnetnom, ali je na molbu roditelja ipak ista zakazana.

Rezultat magnetne je bio jako loš i odmah su ih uputili na Neurohirušku kliniku. Tu su stigli 13. aprila., a već 14. Filip je imao prvu intervenciju-ugradnju šanta zbog visokog pritiska u glavi. Ta intervencija je prošla dobro, da bi nekoliko dana kasnije urađena i glavna operacija gde je otklonjen veliki tumor. Samo dva dana nakon toga, sistem je prestao da radi, šant se zapušio i rađena je tog dana revizija.

Nakon toga Filip je prestao da govori, ukočila mu se jedna strana lica, prestao je da guta i da potpuno pomera levu ruku (desnu pomera pomalo). Stanje se dosta pogoršalo, od tada jede na sondu i nikakvih poboljšanja do sada nije bilo. Ima jake bolove, trzaje i jako je uznemiren. Razume sve i reaguje na priču i glasove. Prebačen je na onkologiju kako bi pokušali sa hemoterapijama kao jedinom opcijom, iako je prošlo manje vremena od operacije nego što bi trebalo.

Prognoze lekara su jako loše, nisu utešne niti prihvatljive njegovim roditeljima. Jedina nada je nastavak lečenja u inostranstvu, ali je za to lečenje potrebno skoro 400.000 evra. Stoga je roditeljima ostalo da se oslone na dobru volju i humanost ljudi kako bi pomogli da ova dijagnoza postane prošlost za ovog malog dečaka.

Filip je jedino dete, nema brata ni sestru. Ide u vrtić, od treće godine na engleski, a od oktobra i na plivanje. Inteligentno je i jako živahno dete, puno energije, sa zaraznim smehom. Mnogo voli da slaže lego kockice, a najsrećniji je kada se igra napolju i provodi vreme sa svojim bratom od tetke.

Pomozimo Filipu! Upišimo 496 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Filip pobedi podmuklu bolest! Budimo humani!

Uplati na račune: 

Dinarski: 160-503250-34

Devizni: 00-540-0002665.7

IBAN broj: RS35160005400002665754

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu