Veći budžet za podršku ekološkim udruženjima - iKragujevac


Vesti

Na osnovu Konkursa za podršku udruženjima u oblasti životne sredine i održivog razvoja u 2018. godini, sredstva za realizaciju projekata dobilo je 15 udruženja. Ugovore je predstavnicima udruženja, danas u zgradi Grada, uručio Zoran R. Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

U odnosu na prošlu godinu, mi smo ove godine tri puta povećali sredstva. Ukupan fond koji je raspoređen svim udruženjima je bio 1,5 miliona dinara. Sva udruženja koja su konkurisala dobila su novčana sredstva koja su raspoređena u odnosu na kvalitet projekata. Mislim da su projekti veoma dobri i kvalitetni, a mi ćemo se truditi da naredne godine još povećamo iznos sredstava – kaže Zoran R. Prokić.

Među udruženjima koja su dobila podršku je Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj za projekat Festival ekoloških predstava “Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“, Stakleno zvono za “Kg eko bilten 2018“, Udruženje sportskih ribolovaca “Magma sport“ za projekat “Uticaj mladih na zaštitu životne sredine“, Zavičajno udruženje “Mihajlo Petrović“ iz Vlakče za projekat “Prolećno i jesenje čišćenje sela i čišćenje korita potoka Rakovica“, Ujedinjeni za bolje društvo za “Odbacicu otpad dok sam još mlad“, Udruženje Interaktiv za projekat “Kompostiraj, recikliraj – Razvoj programa eko sela Greenland“, Odred izviđača “Bogoljub Boba Popović“ za projekat “Permanentna edukacija mladih kroz sticanje veštarstva“, Udruženje Riznica za snimanje filma o zaštiti i očuvanju prirodnih vrednosti na području grada Kragujevca – “Čari prirode Kragujevca“, Udruženje “Dr. Đorđe Hadžić“ za projekat “Lužnička banja“, Gljivarsko društvo Šumadije za održavanje 18. izložbe gljiva u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu