KG: Tribina o racionalnoj upotrebi antibiotika - iKragujevac


Vesti

U partnerskoj organizaciji predškolskih ustanova “Đurđevdan“ i “Nada Naumović“ i Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Šumadijsko - pomoravskog regiona, Udruženja roditelja “Gnezdo“ i Udruženja studenata farmacije NAPSER, uz podršku grada Kragujevca u okviru kampanje za racionalnu upotrebu antibiotika koju sprovodi Ministarstvo zdravlja RS, u prostorijama vrtića“Ciciban“ održana tribina “Rezistencija bakterija na antibiotike i racionalna upotreba antibiotika – Odgovornost svih nas“.

Tribina o racionalnoj upotrebi antibiotikaRoditeljima, medicinskim radnicima i vaspitačima na ovu temu govorili su prof. dr Milica Bajčetić, član posebne radne grupe Ministarstva zdravlja za racionalnu upotrebu antibiotika, doc. dr Katarina Milošević, Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj, Ivana Vukomanović, Centar za prevenciju zdravlja Instituta za javno zdravlje, Miša Stojiljković, predsednik Udruženja roditelja “Gnezdo“. Goste i učesnike tribine u ime organizatora pozdravila je direktorka Predškolske ustanove “Đurđevdan“ Sanja Jakovljević, a u ime grada dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Grad Kragujevac o svojim sugrađanima itekako vodi računa, naročito o najmlađim pa je privatno-javnim partnerstvom rešeno pitanje upisa mališana u vrtiće, za svu školsku decu obezbeđen je besplatni javni prevoz. Sa partnerskim organizacijama radi na uređenju zelenih površina i različitih zabavnih sadržaja – rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća i najavila da će u narednom periodu za porodice sa troje i više dece biti obezbeđene kartice “Tri plus“ uz pomoć kojih će roditelji imati pravo na različite popuste i povoljnosti ne samo za trgovine već i za kupovinu ulaznica za kulturne i obrazovne ustanove.

Nakon predavanja u okviru tribine održana je diskusija roditelja i predavača a kao prateći program bila je izložba dečijih radova na temu “Bakterije i virusi“ mališana predškolskih ustanova. Najboljim radovima uručeni su pokloni Ministarstva zdravlja. 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu