MISTERIOZNI NESTANAK STUDENTKINJE KOJA JE ŽIVELA U KRAGUJEVCU: Biljana radi u Grčkoj? - iKragujevac


Vesti

Biljana Đorić, studentkinja iz Kraljeva koja je pre više od dve godine nestala, navodno je prošlog leta viđena na letovalištu u blizini Soluna.

Biljanin otac, Goran, kaže da je čovek koji je video Biljanu i tada razgovarao sa njom, pre mesec dana došao u policiju i prijavio slučaj.

Nada da je Biljana Đorić živa, prema rečima njenih roditelja, pojavila se pre oko mesec dana kada su dobili pismo u kojem je bilo napisano ime i prezime čoveka iz okoline Novog Sada, koji je navodno video Biljanu letos na moru u blizini Soluna.

Goran Đorić je ispričao, ne želeći da otkrije njegov identitet, da su se sreli sa njim i da je kada je video fotografije i posle razgovora sa njim i majkom Vesnom, bio potpuno siguran da je devojka koju je sreo Biljana.

- On se parkirao automobilom ispred jedne prodavnice u tom letovalištu. Upitao je radnicu koja je tamo bila da li može tu da se parkira. Devojka mu se obratila na srpskom, i počela da priča s njim. Kaže da je bila tiha i da je pričala spuštenim pogledom. Rekla mu je da je iz Srbije, da je rođena na Kosovu pa živela u Kraljevu i Kragujevcu. Takođe mu je rekla da sada živi u selu pored Soluna. Ali razgovor je prekinuo vlasnik Grk kada je devojku pozvao imenom Biljana, i ona je odmah otrčala u radnju – priča otac Goran.

Đorići kažu da ih je iznenadilo to što je on znao da je Biljana rođena na Kosovu, jer to nije pominjano u javnosti nakon njenog nestanka.

Goran kaže da se ovaj Novosađanin kasnije prisetio njenog lika iz medija, ali da je mislio da smo je pronašli i da je došla u Grčku da radi sezonski posao.

- Kada su mediji u Srbiji u decembru prošle godine, na dvogodišnjicu Biljaninog nestanka, objavili priče, taj gospodin je shvatio da se ona i dalje vodi kao nestala. Odmah je otišao u obližnju policijsku stanicu i sve i ispričao. Posle našeg susreta, i razgovora sa Igorom Jurićem iz Fondacije „Tijana Jurić“, supruga Vesna i ja smo otišli u Odeljenje za organizovani kriminal, jer sumnjamo da je u pitanju trgovina ljudima. U policiji su nam saopštili da su poslali dopis Interpolu, i da se sada čeka provera. Međutim, problem je što još nije počela letnja sezona i pitanje je gde je naša ćerka sada – kaže očajni otac Goran.

Đorići znaju i ime sela kod Soluna u kojem Biljana navodno živi, i koje je letovalište u pitanju, kao i ime radnje u kojoj je viđena, ali nisu želeli da otkriju, zbog policijske istrage.

Misteriozni nestanak

Nestanak studentkinje Biljane Đorić iz Kraljeva već dve godine je prava misterija. Roditelji su verovali da se devojka skriva u nekom manastiru, a za policiju je ovaj slučaj i dalje otvoren, ali tragova nema.

Biljana Đorić, studentkinja Ekonomskog fakulteta, 2. decembra 2015. godine u ranim večernjim satima u Kraljevo je stigla vozom iz Kosovske Mitrovice.

Sa železničke stanice prvo je otišla do Dositejeve ulice. Odatle taksijem do nekadašnje kafane “Zadužbina”, gde je na šalteru kioska – menjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz reči “doći će neko ovo da uzme”, što je kamera sa nadzora snimila.

Potom se vratila u taksi i odvezla do raskrsnice ulica Karađorđeve i Olge Milutinović.

Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

(Alo) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu