Uklonjena deponija u Trnavi - iKragujevac


Vesti

Na potezu “Japanska” u Trnavi, neposredno uz glavni put koji vodi ka Kragujevcu,juče je očišćena divlja deponija, objavljeno je na sajtu opštine Topola.

Deponiju je stvorila ljudska ruka i predstavlja očigledan plod nebrige i javašluka. Nije ovom prilikom samo reč o ružnoj slici koju prljavština i đubre ostavljaju za sobom, a ruži se na taj način opšta slika lepog krajolika i prelepe nam Šumadije. Upitaju li se namernici koji to čine da li svojim đubretom utiču i na zdravlje ljudi, svojih komšija, svojih najbližih.

Svoju nevericu prema ovakvom ponašanju izražava i predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. On moli sugrađane koji žive na ovom potezu da ne dozvole da ovde ponovo nastane ruglo.

„Imamo dovoljan broj kontejnera i mesta gde se može odložiti smeće i nema potrebe da se ovakva deponija pravi. Ako se već pozivamo na 21. vek u kome živimo i civilizacijski razvoj koji ga prati, zašto se u duhu i skladu sa tim i ne ponašamo” , istakao je Jovanović.

Sledeća divlja deponija koja će se čistiti je na potezu Natalinci-Šume. Pozivaju se građani da ukoliko znaju za neku divlju deponiju na teritoriji opštine o tome obaveste nadležne kako bi se i one uklonile.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu