FRANKFURT: Teodorin otac ima SNAŽNU PORUKU za sve Kragujevčane! - iKragujevac


Vesti

Hrabra Teodora Vranješević uspešno se oporavlja na klinici u Frankfurtu. Jedanaestogodišnja Kragujevčanka još od maja prošle godine boravi u Frankfurtu, u Univerzitetskoj klinici i na putu je oporavka od teške bolesti.

Iako još uvek na lečenju prethodnih meseci je vredno učila i pohađala nastavu u svojoj Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Kragujevcu, pošto su joj direktorka škole Tatjana Marinković i njeni saradnici omogućili izvođenje nastave preko Skype-a. Omogućavanjem nastavka školovanja Teodori na ovaj specifičan način, nisu samo doprineli njenom daljem obrazovanju, već i njenom prevazilaženju izuzetno kritičnog perioda u lečenju.

“Posebnu zahvalnost za ovo izražavamo Teodorinoj učiteljici Gorici Dimitrijević, razrednom starešini odeljenja IV/4, koja od oktobra 2017. godine, svakodnevno, po završetku časova u školi, putem video linka Teodori drži nastavu po Nastavnom planu i programu Republike Srbije. Zadivila nas je svojim angažovanjem, trudom, predanošću i strpljenjem u radu sa Teodorom, i to nakon završetka obaveza u školi. Ne možemo ni da zamislimo koliko joj je teško da svoje slobodno vreme, koje može da koristi u krugu porodice, svakodnevno podređuje Teodori učeći je novim lekcijama iz predmeta Srpski jezik, Matematika, Priroda i društvo… I ne samo to; možda i najvažnije u tome je to, što je kao pravi pedagog Teodoru naučila značajnu životnu lekciju – nema nedostižnog cilja ako se ima dovoljno volje”, napisali su Vranješevići.

Tako je Teodora, čak i u trenucima kada nije bila dobro, dok je ležala u bolničkoj postelji, imala časove i predano učila, radila domaće zadatke… To joj je pomoglo, ne samo u prikupljanju novih znanja, već i na psihološkom planu, u oporavku, jer su joj svakodnevni časovi sa učiteljicom bili simbolična veza sa svojim drugarima, školom, gradom i nekim normalnim životom koji je vodila do pre dve godine. Teodora je, zahvaljujući početku nastave sa učiteljicom prošle jeseni, izašla iz perioda u kome je bila izuzetno depresivna kao veselo dete koje se raduje povratku kući, svojim drugarima i školi!

“Još jednom, neizmerno se zahvaljujemo direktorki OŠ „Svetozar Marković“ Tatjani Marinković, njenim saradnicima, a posebno učiteljici Gorici Dimitrijević! Srdačno vas sve pozdravljamo iz Frankfurta i nadamo se skorijem viđenju”, poručili su Vranješević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu