Čelnici Kragujevca čestitali Uskrs građanima katoličke veroispovesti - iKragujevac


Vesti

Čelnici Kragujevca, gradonačelnik Radomir Nikolić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović čestitali su danas Uskrs građanima katoličke veroispovesti.

U čestitki Nikolića je navedeno:

“U susret prazniku Hristovog uskrsnuća, svim sugrađanima katoličke veroispovesti upućujem iskrene čestitke, uz želju da praznične dane provedete u miru i radosti, zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

Vera u Hrista i njegovo uskrsnuće, naš je putokaz i svetlo koje pobeđuje svako beznađe, iskušenja i poteškoće. Na taj način, osnaženi verom i nadom u bolje sutra, možemo pronaći utočište, sigurnost i mir. Jer, praznik Hristovog uskrsnuća je praznik nade i spasenja, koji sve nas podseća da su poštovanje i uvažavanje različitosti univerzalne ljudske vrednosti. Na tome se vekovima unazad temelji naše trajanje na ovim prostorima.

Želim da radost ovog praznika sve ljude dobre volje ispuni ljubavlju i verom da hrišćanske vrednosti uvek pobeđuju.

Neka je čestit i blagoslovljen Uskrs!”

Petrašinović je napisao:

“U svetlosti Uskršnjeg dana svim vernicima katoličke veroispovesti, čestitam predstojeći, najradosniji od svih praznika, dan Hristovog uskrsnuća!

Značaj uskršnjih praznika je u slavljenju trijumfa života nad smrću, i Božanskog dobra nad ovozemaljskim zlom. Neka nam svima uskrsnuće Hristovo bude nada, uteha i snaga kako bi istrajali u življenju Njegovih dela i činjenju dobra, a uskršnja radost podstakne da u ljubavi, uzajamnom poštovanju, toleranciji i zajedništvu nastavimo izgradnju našeg grada koji ove godine obeležava dva veka od proglašenja za prestonicu kneževine Srbije i 135 godina od uspostavljanja katoličke misije u Kragujevcu.

Neka je čestit i blagoslovljen Uskrs!” 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu