Počela sezona vodičkih tura - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ spremno je dočekala sezonu vodičkih tura, pogotovo što smo u godini obeležavanja 200 godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu Srbije, posle viševekovne osmanlijske vlasti.

Neke od tura su već realizovane tokom proteklog meseca kada smo znamenitosti Kragujevca prezentovali gostima iz naše zemlje, Ingolštata i Ohrida. Dobrodošlicu smo poželeli i ambasadoru Francuske u Srbiji, koji je u pratnji turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ razgledao istorijsko jezgro grada, posebno se zadržavajući na lokacijama i priči o znamenitim ljudima, koji spajaju dva naroda.

Budući gosti se svakodnevno javljaju i to sa prostora bivše Jugoslavije kao i mnogih evropskih zemalja. Informacije o poseti gradu traže ljudi različitih struktura,obrazovanja, godina starosti od đačkih ekskurzija do seniora.

Sadržaj vodičkih tura biće obogaćen u aprilu novim turama u okviru tradicionalne akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“, koja će započeti posetom manastiru Vraćevšnica u kome je na skupštini narodnih glavešina, 6. maja 1818. godine, doneta odluka da Kragujevac postane prva prestonica moderne srpske države.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu