Vaspitne mere za maloletnike učesnike vršnjačkog nasilja u Arandjelovcu - iKragujevac


Vesti

Viši sud u Kragujevcu okončao je dva postupka protiv maloletnika koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u dve srednje škole u Arandjelovcu 2015. i 2017.godine i izrekao im mere pojačanog nadzora.

Kako saznajemo, Viši sud je izrekao vaspitnu meru pojačanog nadzora za sva maloletna lica koja su učestvovala u vršnjačkom nasilju nad školskom drugaricom B. N. u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Arandjelovcu.

Portparolka Višeg suda Svetlana Simović je rekla da je mera pojačanog nadzora odredjena za maloletnike V. S, V. K. i R. D.

Prema njenim rečima, ova mera traje najmanje šest meseci, a najduže dve godine.

Sudija za maloletnike će periodično da pribavlja izveštaje od organa starateljstva, odnosno Centra za socijalni rad, i samo sudija može da odluči o prekidu vaspitne mere nadzora.

Oštećena B. N. je upućena na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Rešenje Višeg suda doneto 31. januara 2018. godine još nije pravnosnažno i može biti uložena žalba.

O slučaju vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi u Arandjelovcu šira javnost je upoznata početkom novembra, kada je na adresu portala Srbija Danas.com, u okviru projekta "Drug nije meta", stigao uznemirujući video snimak nasilja nad devojčicom, koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Na snimku se videla grupa učenika koji udaraju učenicu koja sedi na stolici.

Viši sud u Kragujevcu okončao je i postupak u drugom slučaju maloletničkog vršnjačkog nasilja nad Dj. J. koje se dogodilo u oktobru 2015. godine u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Arandjelovcu, a prijavljeno je u novembru 2017. godine.

Pravnosnažnim rešenjem je izvršiocu O. M. izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora od strane roditelja dok je T. I. dobio obavezu izvinjenja oštećenom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu