HOROR U SRBIJI: Roditelji u šoku, otišli lekaru i saznali da je dete mrtvo! - iKragujevac


Vesti

Knjaževačka policija podnela je krivične prijave protiv nevenčanog bračnog para iz tog mesta, Darka Š. (33) i njegove supruge Milice J. (28) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo kršenje porodične obaveze. Ovaj bračni par doneo je mrtvu tromesečnu bebu na pregled u Zdravstvenoi centar u Knjaževcu.

Njih dvoje su slabovidi, a očekuju se rezultati veštačenja psihijatra o njihovoj sposobnosti.

- Oni su pozvali bolnicu i kazali da njihova tromesečna devojčica odbija hranu. Lekari su im odgovorili da bebu odmah donesu na pregled, što su oni i učinili. Na žalost, pedijatar je samo mogao da konstatuje smrt deteta. Kako su na telu bebe primećeni tragovi promrzlina, naložena je obdukcija koja će pokazati da li je bebica umrla od smrzavanja – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Milica i Darko imaju još dvoje dece, trogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerku, a kada su otišli u bolnicu decu su ostavili prijatelju na čuvanje.

Nakon što su lekari obavestili policiju o ovom tragičnom događaju, u kuću osumnjičenog para odmah je otišla patrola i radnici Centra za socijalni rad.

- Zgranuli smo se kada smo ušli u njihovu kuću. Toliko je bila u haosu, kao da je bačena bomba. Odmah smo preuzeli njihovo dvoje dece koja su medicinski zbrinuta jer se i na njihovom telu moglo videti da su promrzla – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Prema rečima direktorke tamošnjeg Centra za socijalni rad, Snežane Nikolić, ova porodica nije bila korisnik njihovih usluga. Živeli su od sredstava za tuđu negu i dečijeg dodatka.

- Mi smo ovu porodicu, tokom 2015. i 2016. godine, kada je ova porodica dobila dvoje dece, redovno obilazili i pomagali im. Imali smo kontakt sa njima i prošle godine i oni ničim nisu pokazivali da ne mogu da se valjano staruju o deci i da vode normalan život. Šta se, otkada su dobili treće dete, desilo, očekujemo da pokaže istraga – kaže direktorka Centra.

Prema njenim rečima, ni zaposleni u toj ustanovi nisu imali nikakva saznanja da se nešto neobično dešava u toj porodici. Ona ističe da je bila šokirana kada je čula šta se desilo.

- Bili smo šokirani kada smo saznali šta se desilo! Apsolutno ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ovakva tragedija. Ali, kada smo ušli u njihovu kuću zatekli smo takvu neurednost kakva se do tada nije nikada primetila – kaže Nikolićeva.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu