“Oružarima” ipak isplaćen prvi deo bonusa - iKragujevac


Vesti

Radnicima “Zastava oružja” uplaćena je prva rata bonusa u iznosu od 10 hiljada dinara, pa je štrajkački odbor odustao od za danas najavljenog jednočasovnog štrajka.

Iz sindikata “Oružara” saopšteno je da je konfuzija koju su Nadzorni odbor i rukovodstvo fabrike izazvali prošlog petka uplatom pa povlačenjem novca sa računa radnika, rezultirala velikim uznemirenjem i nezadovoljstvom radnika.

U sindikatu ističu da su takvim ponašanjem predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor potpuno izgubili kredibilitet kod radnika fabrike.

“Uslovljavanje i pritisak koji je vršen u toku jučerašnjeg dana na radnike da se pismeno izjašnjavaju da li su za prekid štrajka pratila je ogromna količina izrečenih laži o predstavnicima sindikata, što je kod radnika u svim fabričkim celinama izazivalo gnev i revolt. Opšta je ocena svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle jučerašnjih događanja i iskazanog velikog nepoverenja radnika treba da podnesu ostavke”, ocenjeno je u saopštenju sindikata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu