Predstavljen nov ekološki projekat za mlade - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Udruženja Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (CEOOR) uz podršku Grada Kragujevca, Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj predstavljen je projekat “Razvoj partnerstva i korelativne nastave za održivi razvoj u srednjim školama Šumadijskog okruga“. Reč je o projektu koji ima za cilj da unapredi znanja nastavnika i učenika srednjih i srednjih stručnih škola iz oblasti održivog razvoja kroz tematske radionice, praktične primere i umrežavanje sa akademskom zajednicom.


Grad Kragujevac podržava ovakve i slične projekte iz oblasti obrazovanja koji se zasnivaju na razvijanju partnerskih odnosa između nevladinog sektora i obrazovnih institucija. U okviru ovog projekta uključene su tri srednje škole a od visokoškolskih Fakultet inženjerskih nauka. Tema koja ih povezuje veoma je aktualna, veoma važna i u saglasnosti sa strategijom resornog ministarstva i razvijanja dualnog obrazovanja, rekao je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Nosilac projekta je Udruženje CEOOR a partneri u realizaciji su Politehnička škola, Prva tehnička škola i Prva kragujevačka gimnazija a predviđeno je i uključivanje Fakulteta inženjerskih nauka, što, na neki način, predstavlja model za partnersku saradnju fakulteta i srednjih škola. Prema projektim aktivnostima planirana je i promocija u drugim srednjim školama, odnosno najmanje pet škola iz Šumadijskog okruga je potrebno da se uključi i na taj način formira mreža srednjih stručnih škola koje rade na podizanju znanja o ciljevima održivog razvoja, objasnio je Milan Gabarić, koordinator projekta.

Predstavljanju projekta prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, srednjih škola partnera na projektu i predstavnici Fakulteta inženjerskih nauka. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu