Mihajlović: Od marta počinje gradnja stanova za 500 evra po kvadratu - iKragujevac


Vesti

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu se i kod njih gradi su Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar, Kragujevac

Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbednosti su pripremljene i praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu godine, odnosno od marta, pa nadalje, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta meseca, u šest gradova. Jedna lokacija je u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu - rekla je Mihajlović za Tanjug, nakon druge sednice Nacionalnog saveta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti.

To, kako kaže potpredsednica vlade, nisu jedini gradovi koji su iskazali želju da se baš tamo grade stanovi za snage bezbednosti, to su učinili i Leskovac, Obrenovac, Kikinda, ali ima i drugih gradova gde postoje potrebe za izgradnjom stanova, poput Novog Pazara, Prijepolja, Užica, Čačka...

- Mi ćemo u narednom periodu razgovarati sa njima i tražiti od njih da nam ponude lokacije, koje naravno moraju da budu spremne, sa planskom dokumentacijom, sa određenom komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici - rekla je Mihajlović.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade- trajati oko godinu dana.
- Sve to ćemo imati do detalja, tačno kako se subvencioniše, kako je kreditiranje, koliko učestvuje u tome država, a očekujem i da dobijemo model finansiranja od Ministarstva finansija i to ćemo imati za dve nedelje, kada budemo opet imali sednicu i verujem da ćemo onda krenuti da gradimo - rekla je potpredsednica vlade.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu