GRADSKO VEĆE: GV: Za podsticaj privredi 7 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je program podsticaja privredi u 2018. godini u ukupnom iznosu od 7 miliona dinara. Za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta, kroz podršku projektima udruženja/organizacija na osnovu konkursa planirano je tri miliona, dok je za mere aktivne politike zapošljavanja opredeljeno četiri miliona dinara.

Reč je o programima i merama predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja koji će biti realizovan u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na sednici Gradskog veća je donet i program subvencija privredi u 2018. godini za tekuće subvencije Šumadija sajmu, Centru za strna žita i Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Odlukom Gradskog veća sredstva subvencija za podsticaj javnim nefinansijskim preduzećima u iznosu od devet miliona dinara opredeljena su nesmetano funkcionisanje Biznis inovacionog centra.

Članovi veća doneli su i program rasporeda sredstava za finansiranje razvoja kulture u 2018. godini u ukupnom iznosu 44,1 milion dinara. Za finansiranje i sufinansiranje projekata po javnom konkursu opredeljeno je 34,9 miliona, dok je za finansiranje i sufinansiranje projekata bez javnog konkursa, koji su od javnog značaja predviđeno pet miliona.

Za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja koji su od javnog interesa za grad u ukupnom iznosu od 3,5 miliona, odlukom članova Gradskog veća za programe/projekate na osnovu javnog konkursa biće izdvojeno 2,6 miliona. Za realizaciju programa/projekata na osnovu stalno otvorenog konkursa planirano je 875.000 dinara.

Na danas održanoj sednici donet je i program sredstava subvencija Sportskim privrednim društvima u 2018. godini. Tim programom sredstva su dobili FK Radnički 1923, Muški odobojkaški klub Radnički, Kragujevački vateropolo klub Radnički i Rukometni klub Radnički 1964.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu