Humanitarni dvomeč za Prvu gimnaziju - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka kompanija Emisia Consulting i Klub američkog fudbala Kragujevac Wild Boars, organizuju novu zajedničku humanitarnu akciju, a prikupljeni novac ovoga puta namenjen je obnovi Prve kragujevačke gimnazije, koja je pretrpela ogromnu štetu u podmetnutom požaru, 4. januara.

Poprište novog humanitarnog „okršaja“, u nedelju 14. januara, biće Sala Prve gimnazije, gde su, zanimljivo, ova dva kragujevačka brenda i započela ovakav vid saradnje, pre dve godine. Ovoga puta publika će moći da pogleda dva meča. Od 13 časova nadmetaće se košarkaške selekcije, dok je za 14 sati zakazan duel u fleg verziji američkog fudbala.

Minimalna cena ulaznice je 100 dinara, a posetioci će moći da uplate i više. Novac će, kao i do sada, donirati i sami učesnici.

Organizatori su se na ovu akciju odlučili zbog velikog nacionalnog, kulturnog i istorijskog značaja Prve kragujevačke gimnazije, najstarije gimnazije u Srbiji na srpskom jeziku, odnosno najstarije gimnazije južno od Save i Dunava na teritoriji Srbije, osnovane davne 1833. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu