OVAKO IZGLEDA BOMBAŠ IZ KRAGUJEVCA: Ovaj čovek je zapalio Prvu kragujevačku gimnaziju (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Nemanja Gavrilović napravio je lomaču od stolova i stolica, pa zapalio zgradu škole u Kragujevcu koja je proglašena kulturno-istorijskim spomenikom od velikog značaja

Već danima se građani Srbije pitaju kako izgleda čovek koji je mogao da učini takvo zlodelo i zapali Prvu kragujevačku gimnaziju, jednu od najstarijih i najvrednijih škola u Srbiji. Kurir ekskluzivno objavljuje sliku Nemanje Gavrilovića (36), koji se sumnjiči da je 4. januara ušao u nastavničku kancelariju i napravio lomaču od stolica i stolova koje je našao, a zatim sve polio benzinom i tako izazvao ogroman požar!

otkrivamo bombas skinuo nanogicu pa zapalio skolu

On je priveden u Prvi osnovni sud u Kragujevcu i određeno mu je policijsko zadržavanje, a pretpostavlja se da je školu zapalio zbog spora s direktorkom Slavicom Marković oko zakupa poslovnih prostorija u gimnaziji. Inače, Gavrilović ima debeo kriminalni dosije. U julu 2016. godine uhapšen je nakon talačke krize u Ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu, kada se u podrumu zgrade zabarikadirao s dvojicom prijatelja, naoružan bombama. Zajedno s njim bili su njegov pastorak Luka B. i prijatelj Milan Tomašević (18).

Talačka kriza

- Kod sebe je imao tri bombe, a zabarikadirao se jer se u tom trenutku nalazio na poternici Višeg suda zbog sumnje da je 2014. godine u restoranu „Brvnara“ upucao Hranislava Radomirovića (42), rođenog sestrića Ljubomira Mihajlovića, zvanog Ljuba Šiptar, bivšeg direktora Komercijalne banke, koga su za vreme vlasti Slobodana Miloševića nazivali „bankarom svih bankara“. Nakon policijske opsade, koja je trajala punih 30 sati, predao se policiji. Osim za pokušaj ubistva Radomirovića, kome je pucao u stomak, Gavriloviću se sudi i za nedozvoljeno nošenje oružja - saznaje Kurir od dobro obaveštenog izvora.

bombas iz kragujevca ima debeo dosije pre paljenja skole pocinio je niz krivicnih dela

Kragujevačkoj gimnaziji pričinjena je ogromna materijalna šteta, a za njenu obnovu biće potrebno 20 miliona dinara. Pored knjiga, zapisa, slika, izgoreo je i nameštaj koji je urađen u Beču u periodu između 1884. i 1888. godine, kada je sadašnja velelepna zgrada i izgrađena, pa su meštani Kragujevca ovih dana bili opravdano revoltirani.

Zgrada gimnazije proglašena je kulturno-istorijskim spomenikom od velikog značaja. Projekt za sadašnju zgradu urađen je u Beču i u nju je preseljena tadašnja Visoka škola iz Beograda, osnovana 1833. godine, odnosno gimnazija, koja je dve godine kasnije zvanično dobila to ime.

Produžen raspust

Raspust za đake Prve kragujevačke gimnazije, u kojoj je podmetnut požar, umesto da se završi danas, produžen je do 15. januara kako bi se škola očistila od čađi i uklonili neprijatni mirisi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu