OTKRIVAMO: Ovo je motiv bombaša da zapali Prvu kragujevačku gimnaziju - iKragujevac


Vesti

Da ludost i glupost idu ruka uz ruku, pokazuje i nesvakidašnji primer vandalizma i piromanije Nemanje Gavrilovića, a koji je pokušao da zapali Prvu kragujevačku gimnaziju zbog neverovatnog razloga.

Teško je u ovom trenutku proceniti vrednost materijalne štete pričinjene nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, rekla je direktorka Slavica Marković.

"Teško je u ovom trenutku reći u brojkama, ali je šteta velika. Dosta je uništeno stvari, predmeta, ali i ono što ima neprocenjivu vrednost, a to su knjige, slike...", kaže Marković.

Prema njenim rečima, požar je zahvatio tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu. 

EKSKLUZIVNO: Bombaš je zapalio Kragujevačku gimnaziju (FOTO)

Ono što su se svi pitali, a što je do sada bila nepoznanica, zašto je ovaj čovek pokušao da zapali Prvu kragujevačku gimnaziju. 

Razlog leži u poslovnom poduhvatu Nemanje Gavrilovića koji je najpre imao teretanu u jednom delu zgrade Prve kragujevačke gimnazije a gde je kasnije, u avgustu 2012. godine, otvorio restoran "Gym food" na osnovu dobijenog tendera za isti. Sa Prvom gimnazijom sklopljen je ugovor na pet godina uz obavezu da se obavi kompletna adaptacija objekta, a nakon isteka ugovora tako sređen prostor za restoran bi ostao školi. 

Usled nemogućnosti da servisira troškove poslovnog prostora, Nemanja Gavrilović se odlučuje da tuži Prvu kragujevačku gimnaziju i jednostrano raskida ugovor o pružanju ugostiteljskih usluga i zakupu. 

Direktor Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković je tada izjavila u svojstvu demantija za jedan lokalni internet portal:

„Po isteku ugovorenog odnosa, davalac usluge je dužan da korišćeni prostor preda korisniku usluga, bez obzira na visinu i prirodu ulaganja i bez obzira na osnov prestanka ugovorenog odnosa“.
Prema tome nejasno je kako je Gavrilović očekivao „prebijanje“ dela mesečne naknade za korišćenje prostora na ime sredstava uloženih za adaptaciju prostora. Osim toga ta „ rupa“ kako Gavrilović naziva prostor u kome radi je u prethodnih nekoliko godina bilo odlično mesto za rad teretane koju su vodili Nemanja Gavrilović i Tatjana Isaković.

"Bez obzira što obaveze regulisane ugovorom nije izmirio, nismo bili inicijatori raskidanja ugovora, već je on svojevoljno odlučio da prestane sa radom, zato što po njegovim rečima nije imao nikakvu dobit."

Uglavnom, ono što je danas uradio Nemanja Gavrilović, a pokušao je da zapali kompletnu Prvu kragujevačku gimnaziju, nisu hteli da učine, svojevremeno, ni Turci ni Nemci u 185 godina dugoj istoriji ove institucije od prvog značaja za Republiku Srbiju.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu