Gradonačelnik obišao dežurne službe: Mirna novogodišnja noć u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Novogodišnja noć u Kragujevcu protekla je mirno, rekli su danas u dežurni u službama Policijske uprave, Vatrogasno spasilačke jedinice i Hitne medicinske pomoći gradonačelniku Radomiru Nikoliću, koji je sa svojim saradnicima i predstavnicama Ženske odborničke mreže obišao bezbednosno spasilačke službe u gradu.

U Policijskoj upravi Kragujevac nije bilo intervencija, dok je vatrogasno spasilačka brigada intervenisala dva puta, i tom prilikom nije bilo povređenih i nastradalih lica.

Razlog manjeg broja intervencija je preventivni inspekcijski pregled svih važnijih objekata u gradu koji je Uprava za vanredne situacije obavila tokom novembra i decembra meseca, kazao je Zoran Kočović, načelnik Uprave.

Za ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koje je svoj rad u novogodišnjoj noći organizovala sa više timova, bilo je dosta posla.

Bilo je oko 30-ak terenskih izlazaka u kontinuitetu, ali bez značajnijih povreda i teških posledica. U smislu patologija noć je bila standardna sa malo alkoholisanih lica. Međutim bilo je dosta pacijenata koji su dolazili u ambulantu zbog hipertenzivnih reakcija, a najviše je bilo posla na pedijatriji kojoj se javilo oko 40-oro dece zbog respiratornih problema, kazala je dr Aleksandra Radosavljević, specijalista Urgentne medicine.

Prilikom obilaska dežurnih službi gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, poželeo je da zaposleni u Policijskoj upravi, Vatrogasno spasilačkoj brigadi i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, u 2018. godini imaju manje posla. Ovaj obilizak je praksa i tradicija kojom iskazujemo pažnju prema ljudima koji brinu o Kragujevčanima. Sreća je da ovog puta nije bilo nikakvih incidenata i previše teških intervencija, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Ove posete, pored ostalog, koristimo da porazgovaramo šta bi u njihovom radu trebalo da se promeni. Svake godine po neki od problema o kojima smo razgovarali, rešimo tokom godine, kazao je Nikolić, navodeći primer Vatrogasno spasilačke jedinice koja je ove godine opremljena novim vozilima. Znamo da postoji problem oko opremeljenosti i broja ljudi koji rade u smenama u Hitnoj pomoći, tako da ćemo u toku ove godine u dogovoru sa njima pokušati da pojačamo broj ekipa po smenama i da ih dodatno opremimo, kazao je gradonačelnik.

Dežurne službe prvog dana 2018. godine obišli su i zamenik gradonačalenika Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i prvi put predstavnice Ženske odborničke mreže u Skupštini grada Kragujevca.

Cilj naše posete je da ekipama koje rade 24 časa i čuvaju nas neprekidno 365 dana u godini, pružimo podršku i da ukoliko imaju neki problem, nađemo način da pomognemo, rekla je prof. Anđelka Stojković, odbornik i članica Ženske odborničke mreže u Skupštini grada Kragujevca. Ženska odbornička mreža počela je da funkcioniše krajem godine, a ovo je tek početak naših aktivnosti kojim ćemo pokušati da pomognemo svim Kragujevčanima i učnimo im život komfornijim i lepšim, rekla je prof. Stojković poželevši svim građanima Kragujevca, zdravlje, blagostanje i ostvarenje želja u 2018. i svim narednim godinama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu