Kako zaraditi bitkoin u Kragujevcu? - iKragujevac


Vesti

Bitkoin nije zabranjen u Srbiji pa ni u Kragujevcu, možete da primite bitkoine kao sredstvo plaćanja, a cena se mora predstaviti u dinarima. Postoji par restorana u Beogradu kojima možete plaćati bitkoinima, ali je bolji za onlajn kupovinu.

Digitalna valuta bitkoin dostigla je danas rekordnu vrednost od skoro 19 hiljada dolara.

Bitkoin ne morate jedan ceo da kupite, može da se deli do 100 milionitog dela. Da biste kupili jedan možete to da uradite na onlajn menjačnicama, kupuje se širom sveta, može se menjati za novac ili druge kripto valute

Kako napraviti pare od bitkoina, a da ga zapravo ne kupite? Da li ste razmišljali o tome?

Rudarenje bitkoina i ostalih kriptovaluta postaje sve isplativije kako njihove tržišne vrednosti rastu, piše Bug.

Bitkoin je ove godine "potpuno poludeo" kad je reč o rastu cene – s početnih oko 1.000 dolara do današnjih nepunih 19.000 dolara – pa je samim tim sve više i onih koji se upuštaju u rudarenje. Ali rudarenje košta. Kada nabavite opremu i počnete da je amortizujete, najveći stalni trošak kod rudarenja je potrošnja električne energije.

Samo šačica ljudi predvidela je ovakav razvoj događaja, a jedan od stručnjaka je obećao da će pojesti svoj penis ako bitkoin do kraja 2020. godine ne dosegne vrednost od jednog miliona dolara.

"Pojest ću svoj ….. na nacionalnoj televiziji ako nisam u pravu."

Džon Mekfi je stručnjak za internet-bezbednost i vlasnik antivirusne kompnije Mekafi (McAfee). 

Da li ste se ikada zapitali koliko se električne energije u svetu potroši samo u rudarenje? Neki već jesu, pa su za potrebe praćenja bitkoinovog indeksa potrošnje energije izradili i posebnu interaktivnu stranicu, punu zanimljivih podataka.

Trenutno, piše na ovoj stranici, rudari bitkoina troše gotovo 29 TWh godišnje, što je uporedivo s Omanom (29,6 TWh), Srbijom (32,2 TWh), a više od Slovačke (27,9 TWh), Bahreina (27,8 TWh) ili pak Irske (27 TWh). Svakodnevno, ipak, ova procena raste, pa je samo pitanje dana kada će se bitkoin zajednica popeti na lestvici među prvih 50 zemalja sveta po potrošnji energije (za sada je na 65. mestu).

Bitkoin rudari troše energiju kojom bi moglo da se snadbe više od 2,6 miliona prosečnih američkih domaćinstava. Na struju za rudarenje potroše 1,44 milijarde američkih dolara, dok tom aktivnošću zarade oko 6,9 milijardi. Ukupna potrošnja bitkoin rudara iznosi 0,13% ukupne svetske potrošnje električne energije. 

Ako primetite veću potrošnju električne energije, nije nemoguće da Vaš komšija "pozajmljuje" Vašu struju ... 

Ako vi imate ideju na koji način se još može indirektno zaraditi od bitkoina, možete nam pisati u komentarima na našoj facebook stranici

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu