ŠTO JUŽNIJE TO - SAVREMENIJE! Dete vam ne dođe u školu, ONI VAS APLIKACIJOM OBAVESTE (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Osim elektronskog dnevnika, gde roditelji u svakom trenutku mogu da vide ocene svoje dece, osnovna škola “Desanka Maksimović” koja se nalazi u naselju 9. maj na Paliluli, osmislila je i aplikaciju koja obaveštava roditelje SMS-om da im dete nije došlo u školu.

U školi kažu da su specifični po tome što imaju osam izdvojenih odeljenja i veliki broj đaka putnika, koji idu iz okolnih sela do škole, a često i po lošem vremenu.

Zato su, kako kažu, pronašli zanimljivo rešenje kojim bi trebalo da se poveća bezbednost učenika, ali i obezbedi bolja komunikacija sa roditeljima.

“Desankin SMS servis” je namenjen roditeljima, a obaveštava ih SMS-om kada im dete ne dođe na nastavu.

Kažu da su se roditelji obradovali što ovakav sistem postoji i smatraju da će se osećati sigurnije ako dobiju obaveštenje da im dete nije došlo na nastavu, a poslali su ga u školu.

Novina i elektronski dnevnik

Iz škole "Desanka Maksimović" su osmislili i sopstveni elektronski dnevnik, a kažu da on omogućava bolju komunikaciju između odeljenskih starešina, učitelja, nastavnika, roditelja, stručnih saradnika i rukovodstva škole.

Pored toga što roditelji u svakom trenutku mogu, uz potpunu diskreciju, pogledati ocene svog deteta, elektronski dnevnik omogućava i međusobnu komunikaciju između samih učitelja i nastavnika, koji rade u različitim izdvojenim odeljenjima - pojašnjavaju u školi.

U njemu postoji i baza svih učenika i odeljenja, dodaju, koja je dostupna stručnim saradnicima i odeljenskim starešinama, kao i članovima tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na osnovu podataka iz evidencije, stručna služba na nedeljnom nivou pravi plan odlazaka u izdvojena odeljenja, što se objavljuje na sajtu i oglasnim tablama kako bi roditelji i učenici unapred bili informisani koji će stručni saradnik (pedagog, psiholog, socijalni radnik, bibliotekar) biti sledeće nedelje u njihovom izdvojenom odeljenju i kako bi im se po potrebi mogli obratiti - pojašnjavaju u školi.

Elektronski dnevnik sadrži i evidenciju o tome šta je sve preduzeto za svakog učenika i svako odeljenje.

(Kutak Net) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu