Pre Nove godine 10.000 dinara jednokratne isplate, pogledajte kome! - iKragujevac


Vesti

On se sastao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije kako bi raspravljali o konkretnim rešenjima za ključna pitanja zaposlenih u MUP.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije o konkretnim načinima rešavanja ključnih pitanja s ciljem poboljšanja materijalnog položaja, uslova rada i regulisanja radno- pravnog statusa zaposlenih u MUP-u.

Stefanović je na početku sastanka potvrdio da će do kraja godine zaposleni u MUP-u dobiti jednokratnu isplatu u iznosu od 10.000 dinara, saopšteno je iz MUP-a.

- Očekujemo da će do kraja sledeće nedelje na sednici Skupštine biti usvojene izmene zakona koje će to omogućiti i tada će naše službe automatski krenuti sa isplatom kako bi zaposleni ovaj novac dobili pre Nove godine - naveo je Stefanović.

Predstavnici Sindikata ocenili su kao dobru vest i to što se ministar Stefanović izborio, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i direktorom Bezbednosno-informativne agencije Bratislavom Gašićem, i za povećanje plata od 10 odsto u bezbednosnom sektoru počev od januara.

- Kada je reč o novogodišnjim čestitkama za decu zaposlenih, lično sam inicirao tu temu na sednici Vlade i podaci o broju dece, koja imaju pravo na to, već su dostavljeni Ministarstvu finansija. Čeka se zajednički stav Vlade, po kojem će Ministarstvo unutrašnjih poslova postupati - rekao je Stefanović.

Na sastanku je konstatovano i šta je sve od uniformi pristiglo za Žandarmeriju, Interventnu jedinicu policije, graničnu policiju, kao i da bi uskoro trebalo da stignu nove uniforme za redovni sastav policije.

Jedna od tema bila su i odela za policijske službenike koji rade u civilu, a dogovoreno je i da se oformi radna grupa od predstavnika Ministarstva i sindikata koja bi u najkraćem roku napravila predlog novog pravilnika koji reguliše ovu oblast.

- S obzirom da nam kolektivni ugovor ističe u martu, mi smo inicirali da se izvrši njegovo aneksiranje, odnosno da se produži rok važenja postojećeg ugovora na još šest meseci, kako bi sačekali donošenje izmena Zakona o policiji i da bi novi ugovor bio usklađen sa tim izmenama - rekao je Velimir Lukić, predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije.

Predstavnici Sindikata su takođe predložili da se sva sporna pitanja po različitim osnovama, kada god je to moguće, sporazumno rešavaju, kao i da se razmotri aktivnija uloga Komisije za mirno rešavanje sporova.

Lukić je istakao i da je sindikat pokrenuo inicijativu da se uvede lična odgovornost onih starešina koje ne primenjuju procedure i pravila, propisana od strane Ministarstva, a koja se tiču prekovremenog rada i preraspodele radnog vremena.

Na sastanku je dogovoreno i da će se zajedničkim radom Ministarstva i sindikata raditi na podizanju odgovornosti starešina kako bi radno- pravni status zaposlenih bio regulisan na pravi način, saopštio je MUP.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu