Unapređenje rada u Gradskoj upravi se nastavlja - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac, jedan je od brojnih lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima se već dve godine sprovodi projekat upravljanja ljudskim resursima kako bi se brže, efikasnije i modernije pružale usluge građanima.

Savet Evrope, Stalna konferencija gradova I opština uz podršku ministarstva državne uprave i lokalne samouprave podržali su program.

Obuka se nastavlja i naredne godine, kako bi se i građanima i službenicima 13 gradskih uprava olakšao obiman administrativni posao.

Da su ovakve vrste unapređenja rada korisne potvrdili su nam i građani, ali i šalterski službenici.

Matičar Zoran Živanović tri decenije radi u gradskoj administraciji. Osamdesetih godina prošlog veka, službenici su sve podatke unosili ručno, slagali razne registre, da bi se sredinom devedesetih, a naročito posle 2011. godine sve unosilo brže, lakše i efikasnije. 

Za građane, to je značilo uštedu vremena ispred šaltera, a matičari su morali umesto olovke brže da pojure kompjuterskog miša. 

Zahvaljujući stalnim obukama, sada, kaže Zoran Živanović beba pre nego što stigne u dom, dobije izvod iz matične knjige rođenih. 

Naredne godine još intenzivnije se pripremaju programi obuka, koji će olakšati proces rada, modernizovati i ubrzati pružanje usluga građanima. 

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru biće produžena i naredne godine, pa se radi na jačanju kapaciteta.

Opšte obuke koje dolaze sa Republičkog nivoa organizuju se i dalje, sprovedeni su i dodatni programi obučavanja pisanja projekata kao i upoznavanja sa novinama u Zakonu o upravnom postupku.

(RTK) 
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu