Sednica Skupštine grada zakazana za petak, 24. novembar - iKragujevac


Vesti

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je jedanaestu redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 24. novembar.

Na dnevnom redu ove sednice, pored ostalog, naći će se rebalans budžeta za 2017. godinu, koji se sprovodi iz tehničkih razloga zbog suficita budžeta zatečenog na završnom računu za 2016. godinu u visini od 200 miliona dinara a koji se rebalansom za 2017. godinu raspoređuje. Prema rečima predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića ovo jeste je jedna od značajnijih tačaka dnevnog reda ali pred odbornicima će se naći i odluka o izmenama i dopunama programa poslovanja za javno komunalna preduzeća jer na osnovu preporuke Gradskog veća predviđeno je da svojim zaposlenima isplate pomoć po osnovu kolektivnog ugovora u visini od 22 620 dinara.

Odbornici gradskog parlamenta će odlučivati o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Grad i to Gradske stambene agencije i Preduzeća za izgradnju grada. Predsednik Skupštine je najavio i razmatranje tačke dnevnog reda koja se tiče otpisa potraživanja Grada prema tri privredna subjekta koja su se privatizovala a na osnovu zaključka Vlade RS.

Ovo će biti najznačajnije tačke koje će biti na dnevnom redu gradske skupštine, kaže Petrašinović i dodaje da ukoliko bude bilo dopune materijala u roku koji to predviđa Skupština grada, odbornicima će biti distribuirani preko sekretara odborničkih grupa kako bi mogli da se pripreme za predstojeću sednicu gradskog parlamenta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu